Dragi avtomobili in varuška: Melania Trump spregovorila o svojem otroštvu v Sevnici in se spomnila incidenta z Udbo

D.Ži
10.10.2024 09:12

Zime v Alpah, poletja na Hrvaškem. Dobro življenje. Tako se tistih nekaj let, ki jih je preživela v svoji domovini, spominja nekdanja prva dama ZDA.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Melania v knjigi svoje otroštvo v Sloveniji slika precej idilično. 
Profimedia

Nekdanja prva dama ZDA Melania Trump je izdala knjigo spominov, v kateri je med drugim spregovorila o svojem odraščanju v Sloveniji. V knjigi zanika, da bi bil njen oče komunist, in razkriva, da se je z manekenstvom začela ukvarjati že pri šestih letih.

V spominih je svoje odraščanje v Sevnici opisala kot srečno. Njena mama Amalija je bila šivilja, ki je odraščala na kmetiji, njen oče Viktor pa je bil prodajalec avtomobilov. S sestro Ines sta jo peljala na koncerta Eltona Johna in Tine Turner, da bi se počutila "bolj povezano s sosednjima državama Italijo in Avstrijo", piše Daily Mail.

Spomnila se je incidenta

Zgodil se je tudi incident, ko je Udba leta 1978 zaradi "sumljivega življenjskega sloga" njenega očeta preiskala njihov dom. Pravi, da so iskali dokaze o kriminalni dejavnosti, potem ko ga je nekdo prijavil.

"Sosed, morda kolega ali celo domnevni prijatelj je očetov vozni park prijavil oblastem. Moj oče ni bil nikoli obsojen za kaznivo dejanje in nikoli zaprt," je povedala.

Nova knjiga bivše prve dame je dvignila kar nekaj prahu. 
Profimedia

Okrcala je vsakogar, ki je njenega očeta označil za komunista, češ da to "ne odraža njegovega političnega prepričanja" in da je članstvo v stranki bilo obvezno.

"Njegovo članstvo v komunistični partiji je bilo obvezno, saj je partija uvedla samodejno mesečno izplačilo dela njegove plače," trdi Melania in piše, da čeprav sta njena starša preživela pomembne politične dogodke, sama nista bila posebej politično aktivna.

Poletja so preživljali na Hrvaškem

"Med odraščanjem sem se počutila bolj povezano z našimi sosedi v Italiji ali Avstriji kot z drugimi komunističnimi državami v vzhodni Evropi," je nadaljevala. V knjigi nakazuje, da so dobro živeli.

"Moja družina, tako kot mnoge druge, je uspevala zaradi ambicioznosti, odločnosti in močne delovne etike staršev," je zapisala Melania. Piše, da so smučali v Alpah in dopustovali na hrvaški obali.

Z možem na republikanski konvenciji v Wisconsinu. 
Profimedia

"Kljub temu, da smo živeli v regiji, ki je pogosto veljala za ločeno od preostalega sveta, smo imeli srečo, da smo imeli priložnost potovati in raziskovati različne kulture," piše.

Družina si je lahko privoščila celo zasebno varuško, za katero se je Melania spomnila, da je pekla čudovite rojstnodnevne torte.

"Izdanih je bilo nešteto zgodb o mojem otroštvu, ki pa so pogosto napačne, slikajo mračno in netočno sliko mojega odraščanja. Moje otroštvo je bilo namreč polno sreče, lepote in pozitivnosti, daleč od tipične zgodbe o odraščanju deklice v komunistični družbi," je zapisala.

Melania se v knjigi spominja tudi, kako je njeno družino nekoč obiskala Udba.  
Profimedia

Spomnila se je, da je bil eden njenih najlepših občutkov iz otroštva, ko je njen oče domov pripeljal "čudovit francoski citroen maserati", ko je bila stara sedem let, in ga je opisala kot najlepši avto, kar jih je kdaj videla.

"Še vedno se spomnim vznemirjenja, ko sem sedela za očetom in vpijala vsak trenutek. Bila je čista pustolovščina, vez, stkana na odprti cesti, in okus svobode," piše Melania.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta