Balaševićeva hči je objavila pesem, namenjeno Massimu Saviću: "Poklical me je in odpel svojo verzijo refrena"

Za.B.
27.12.2022 11:27

"Na žalost je ne bom slišala v celoti v njegovi izvedbi. Ne rečem nikoli. Zdaj mi preostane, da si zamišljam, kako zveni, ko jo on poje, in če me vprašate, zveni magično ..."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vest o smrti glasbenega velikana Massima Savića je pretresla celotno regijo. Številni glasbeniki so se že poslovili od izjemnega istrskega pevca, a čustvenim sporočilom, s katerimi se spominjajo Massima, ni videti konca. Beba Balašević, hči Đorđa Balaševića, mu je poklonila demo posnetek pesmi Minut ćutanja, ki je bila namenjena prav hrvaškemu glasbeniku. 

"Nisem imela veliko pogovorov z Massimom, mislila sem, da me to še čaka. In to me je veselilo, ker gre za zelo inteligentnega, talentiranega, lucidnega in kreativnega človeka," je svoj zapis začela Beba Balašević in dodala, da je imel Massimo poleg svojega neskončno zanimivega značaja še eno dragoceno stvar v svojem življenju, in to je bila ljubezen med njim in njegovo soprogo. "Pesem, ki sem jo napisala, je ljubezenska, govori o tem, da bo od življenja ostal samo čas, ki si ga preživel s tistim, ki ga imaš rad, vse ostalo pa bo strnjeno v eno minuto tišine. Rekla sem takrat in tudi sedaj: ta pesem je samo za njega in nikogar drugega. Poklical me je in odpel svojo verzijo refrena, sama sem vzhičeno poslušala, kako pesem dobiva na vrednosti, ki jo je samo njegov glas lahko dodal. Na žalost je ne bom slišala v celoti v njegovi izvedbi. Ne rečem nikoli. Zdaj mi preostane, da si zamišljam, kako zveni, ko jo on poje, in če me vprašate, zveni magično ..." je zapisala Beba Balašević, ki je očeta izgubila februarja lani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta