(REKLI SO) Anže Logar: Nisem speči agent. Teorije zarot, dvakratnih obračanj in preprečenj so meni tuje

DR
28.10.2024 14:58

Anže Logar po izstopu iz SDS na vprašanje v intervjuju za N1, da bo pri volivcih obveljal za satelit stranke Janeza Janše:

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Logar: "Dejstvo, da te na levi imenujejo 'satelit nekoga na desni', na desni pa 'novi obraz Murgel', pa lahko kaže, da se obe začneta zatekati k etiketiranju ob umanjkanju argumentov."
Bobo

"Tovrstne teorije zarot, dvakratnih obračanj in preprečenj so meni tuje. Navsezadnje, če bi to držalo … 25 let sem bil član SDS in to bi pomenilo, da sem bil 25 let speči agent globoke države. Pa nisem. Sem nekdo, ki razmišlja s svojo glavo, ki je tudi v preteklosti znal povedati, če se s čim ni strinjal, in ki je prispel do neke točke, ko je spoznal, tudi zaradi predsedniških volitev, da je možna drugačna pot, ki jo od takrat tudi zastopam in s katero nameravam iti na naslednje državnozborske volitve. Volivci pa se bodo odločili.

Razumem, da je po 25 letih članstva pri marsikom neki dvom, ampak ravno zato ustanavljamo stranko sedaj, da bo še leto dni časa, da bodo ljudje lahko videli, na kakšen način sem si zamislil politiko politične širine. Dejstvo, da te na levi imenujejo 'satelit nekoga na desni', na desni pa 'novi obraz Murgel', pa lahko kaže, da se obe začneta zatekati k etiketiranju ob umanjkanju argumentov. /.../

Vedno zagovarjam politično širino zaradi časa, v katerem živimo. Treba bo sprejeti reforme s široko podporo. Prihajam z javne tribune o stanju v zdravstvu. Tam so zdravniki jasno povedali, kakšno škodo zdravstvenemu sistemu prinaša trmoglavljenje s slabim zakonom in kako ni nobenega dialoga ne med političnimi akterji ne med deležniki, ki bi vplivali na pripravo te reforme. Temu se moramo izogniti. To lahko storimo tako, da pokrijemo čim širši del političnega spektra. Glede na trenutno levo-levo vlado, kjer se je premier, čeprav prihaja iz domnevno sredinske stranke, popolnoma naslonil na agendo stranke Levica, bo v naslednji vladi zagotovo potrebnih kar nekaj ukrepov iz orodjarne desnosredinskih strank, da bomo postavili trdne temelje za nadaljnji razvoj Slovenije." 

 

Vir: N1

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta