(POGLED) Izvolite vavčer? Kaj pa svobodna volja?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V zadnjih dneh kroži informacija o tem, da želi vlada pomagati "panogi, ki je nedvomno ena najbolj prizadetih", na ta način, da bo vsakemu delovno aktivnemu prebivalcu Slovenije namenila 200 evrov, ki bi jih lahko porabil za preživljanje počitnic v slovenskih turističnih krajih. In čeprav se ukrep zdi z vladne strani zelo velikodušen, imam nekaj pomislekov.
V istih dneh, ko je začela krožiti informacija o vavčerjih, namenjenih vsakemu delovno aktivnemu prebivalcu Slovenije (ob tem se mi poraja vprašanje, ali je pogoj za to slovensko državljanstvo), so se pojavile tudi informacije o številu oseb, ki so ostale brez dela. In teh ni malo. Samo od 1. do 28. aprila se je na zavodu za zaposlovanje prijavilo 13.545 oseb, število registrirano brezposelnih pa je v aprilu naraslo za 10.236 oseb. Razmere na trgu dela se bodo po oceni zavoda zagotovo še precej poslabšale, saj se spremembe na trgu dela vedno odražajo z zamikom. To pomeni, da vsi ti, ki so izgubili službo, večinoma ne po svoji krivdi, ne bodo upravičeni do vavčerja. Ja, kaj hočemo, višja sila?

Andrej Petelinšek
Dr. Emilija Stojmenova Duh
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta