Veseli dan ptujskega športa: Otvoritev kar štirih športnih pridobitev preteklega leta

Hojka Berlič
30.05.2021 17:45
Projekti imajo skupno vrednost 720 tisoč evrov. Dolgoletno željo, reflektorje na mestnem stadionu, naj bi uresničili prihodnje leto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujska županja in predstavniki športnih organizacij so na Ptuju prerezali kar nekaj otvoritvenih trakov. 
Igor Napast

Največji in najobsežnejši projekt na področju športa je bila v minulem letu na Ptuju zagotovo prenova glavnega nogometnega igrišča na mestnem stadionu, skupno vredna okoli 300 tisoč evrov. Na novo so posejali nekaj več kot 8 tisoč kvadratnih metrov nogometne zelenice ter uredili drenažni in posodobili namakalni sistem s štiriindvajsetimi razpršilniki. "Glede na stanje zelenice in samega objekta lahko zagotovo trdimo, da objekt zdaj sodi med najboljše v Sloveniji, kar nam potrjujejo tudi drugi," je tako ob današnji slovesnosti zatrdil ter Sandi Mertelj, direktor Zavoda za šport Ptuj. V preteklem letu so sicer ob tem zaključili tudi menjavo umetne trave na pomožnem nogometnem igrišču ob stadionu, vredno 250 tisoč evrov. Obe investiciji sta poleg občine sofinancirali tudi Nogometna zveza Slovenije in Fundacija za šport. "V Nogometni zvezi Slovenije se zavedamo, da je ob strokovnem kadru športna infrastruktura eden od osnovnih pogojev za razvoj. Zato v zadnjih letih poskušamo pomagati vsem, ki vlagajo v športno infrastrukturo. Prenovi igrišč pomenita res dober prispevek za mlajše kategorije in seveda za članske selekcije v slabem vremenu, za trening, pa tudi za tekmovalni sistem," je poudaril mag. Stanislav Glažar, podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in predsednik Sveta Zavoda za šport Ptuj.

V zaključni fazi je še prenova atletskega dela stadiona, vredna 150 tisoč evrov, v sklopu katere so postavili novi atletski kletki, s tartanom pokrili doslej asfaltno površino za golom, zagotovili nove blazine za skok v višino ter izvedli obnovo notranjosti objekta in same pokrite atletske steze. Ptujska občina pa je v lanskem in letošnjem letu namenila denar tudi za nakup petih še manjkajočih elektronskih tarč na strelišču v Športni dvorani Mladika, ki so omogočile boljše pogoje za treniranje in tekmovanje strelcev.

Prenove je bila nedavno deležna tudi pokrita atletska steza na ptujskem mestnem stadionu. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Smeli načrti

Kot so ob današnji slovesnosti poudarili številni govorci, so, med tem ko jih je vodstvo občine v preteklem mandatu popolnoma zapostavljalo, v zadnjih dveh letih priča številnim vlaganjem v šport, čemur naj bi botrovalo dobro sodelovanje, medsebojna komunikacija ter skupni interesi. Optimistični pa so tudi za prihodnost. "V okviru Zavoda za šport smo v sodelovanju s klubi pripravili program potrebnih investicij za naslednjo obdobje in ugotavljamo, da je sedanja sestava mestnega sveta športu naklonjena. Vsekakor je to, kar je potrjeno že v letošnjem proračunu, zelo spodbudno, saj se ne vlaga le v športno infrastrukturo znotraj, temveč tudi izven mesta," je še dejal Glažar. V prihodnjih letih občina namreč med drugim načrtuje obnovo oziroma dograditev objektov Športnega društva Rogoznica in Nogometnega kluba Podvinci. "Ne gre le za vlaganja v boljše pogoje za delo klubov oziroma društev, temveč sama vidim to tudi kot središča četrtnih skupnosti, kjer se družijo generacije in se ta sinergija odraža v neki povezani skupnosti. In to je tisto, kar največ šteje," je svoj pogled na prihajajoča vlaganja pojasnila ptujska županja Nuška Gajšek. Še vedno pripravljajo tudi vzpostavitev Športnega parka Jezera, načrtujejo pa tudi kar nekaj povsem rekreativnih športnih vlaganj, od prenove igralnih površin v Ljudskem vrtu do nadaljevanja zagotavljanja novih igrišč za otroke.

Prenovo glavnega nogometnega igrišča na ptujskem mestnem stadionu so začeli lansko poletje. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Ni pa seveda skrivnost, da že leta velika želja ptujskih športnikov ostaja postavitev reflektorjev na ptujskem mestnem stadionu. Kot je pojasnila Gajškova, si želijo tudi to investicijo izpeljati že v prihodnjem letu: "Zdaj očitno dobivamo signale tudi s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine, da niso stranka v postopku in da se ne bodo vpletali, torej, da projekta ne bodo zavirali." Da gre za realen projekt ocenjuje tudi Franjo Rozman, vodje Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik Športne zveze MO Ptuj. Po prvih ocenah naj bi bil projekt vreden okoli 700 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta