V Kidričevem vsi težko pričakujejo obvoznico

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
16.06.2019 06:18

V prihodnjih letih naj bi v Kidričevem obnovili cesto iz granitnih kock mimo Taluma in zgradili krožišče. Vsi pa težko pričakujejo obvoznico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Lovrencu na Dravskem polju cestna gradnja že poteka.
Slavica Picerko Peklar

Delavci Cestnega podjetja Ptuj bodo izvedli rekonstrukcijo ceste v Starošincah, saj je bila njihova ponudba v višini 225 tisoč evrov najugodnejša med sicer štirimi ponudbami, ki so prispele na javni razpis kidričevske občine. Dela bodo začeli v drugi polovici junija in jih končali v treh mesecih.
V sklopu projekta bodo razširili in preplastili cesto ter poskrbeli za odvodnjavanje, z modernizacijo povečali prometno varnost ter omogočili lažji in varnejši prevoz ljudi, predvsem pa bodo poskrbeli za večjo varnost šoloobveznih otrok. Prav tako bodo s prenovo izboljšali transportne povezave do podjetij. Občina Kidričevo je že izvedla razpis za izbiro izvajalca za modernizacijo nekaj drugih cest v letošnjem letu. Tudi na tem razpisu je med tremi ponudniki uspelo Cestnemu podjetju Ptuj, ki bo opravilo dela v višini dobrih 107 tisoč evrov. Med drugim bodo rekonstruirali javno pot v Lovrencu, kjer bodo preplastili cesto in parkirišče ob športnem parku, prenovili bodo javno pot proti Hajdini v Njivercah in nekategorizirano cesto v Kidričevem.
V proračunu občine Kidričevo so za obnovo občinskih cest to leto namenili blizu pol milijona evrov. V prihodnjih letih naj bi v Kidričevem obnovili cesto iz granitnih kock mimo Taluma in zgradili krožišče. Med pomembnejšimi cestnimi projekti v občini pa bo načrtovana gradnja obvoznice, razpis zanjo pričakujejo prav tako v letošnjem letu, medtem ko bi lahko dela začeli konec tega leta ali v začetku naslednjega. Kot pravi župan Anton Leskovar, naj bi obvoznico dočakali nekje leta 2021, ta pa bo za občane in zlasti za tamkajšnja podjetja velika pridobitev, saj bodo ljudje razbremenjeni težkega tovornega prometa, namenjenega predvsem proti obema največjima delodajalcema v občini - Talumu in Boxmarku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta