Toti Lisjak lani daroval 4000 evrov

ŠTR
18.02.2023 05:30

V 16 letih delovanja je društvo Toti Lisjak darovalo že 26 tisoč evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letos so v društvu Toti Lisjak znova razveselili številne, ki so potrebovali pomoč.
Kristijan Gselman

Člani društva Toti Lisjak so s prodajo jedi iz kotlov na njihovem tradicionalnem XIV. dobrodelnem Lisjakovem kotlu, ki je potekal 11. junija lani, zbrali 4000 evrov. Sredstva so decembra lani in januarja letos, tako kot vsako leto do zdaj namenili pomoči potrebnim in jim v teh težkih časih vsaj za trenutek na obraz narisali nasmeh.

Denarna sredstva so v društvu Toti lisjak darovali Rdečemu križu Fram in Rdečemu križu Rače - obojim prehranske dobrine v vrednosti po 1500 evrov. Tristo evrov je šlo za božičkovanje prostovoljnih gasilskih društev v občini Rače - Fram in za rehabilitacije desetletni Alini Braunsberger iz Podove pri Račah. Slednja se je rodila tri mesece prezgodaj in ima cerebralno paralizo in Westov sindrom, zato ne govori, ne hodi, prav tako potrebuje pomoč pri hranjenju in negi. Dvesto evrov so darovali tudi Danilu Korenu ter 200 evrov za plačilo položnic Darinki Kmetec.

Društvo Toti Lisjak deluje že 16 let. Ker je dobrodelnost rdeča nit društva, so v vseh teh letih delovanja darovali že okrog 26 tisoč evrov. Člani društva še obljubljajo, da se bodo tudi v prihodnje trudili delovati na področju pomoči potrebnih ter jim skušali s tem vsaj malo olajšati težko življenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta