Strelci iz Ruš zmagujejo tudi na najpomembnejših domačih tekmovanjih: Državni naslovi so kar deževali

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.09.2023 05:10

Ni tekmovanja, na katerem strelci in strelke Strelskega društva I. Pohorskega bataljona Ruše ne bi posegli po najvišjih mestih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa strelcev SD I. Pohorskega bataljona Ruše s trenerjema
Arhiv kluba

Tudi na nedavnem državnem prvenstvu z malokalibrsko (MK) puško in pištolo 50 metrov za starejše deklice in dečke, kadetinje in kadete ter mladinke in mladince, ki ga je na Pragerskem priredilo Strelsko društvo Svečina, so dosegli nekaj odličnih rezultatov. Nastopilo je skupno 98 tekmovalcev in tekmovalk iz 30 strelskih društev, med njimi tudi ekipa devetih predstavnikov ruškega strelskega društva, ki jo je vodil glavni trener Stanislav Podlesnik, trenerja sta bila še Simon Potrč in Patrik Jakopiček.

Tara in Gal Potrč
Arhiv kluba

Ruški strelci so se imenitno odrezali predvsem z MK-orožjem v trojnem položaju (kleče, leže, stoje) in v disciplini leže. "Izkupiček so bili trije posamični naslovi državnega prvaka, naslov državne podprvakinje in ekipni naslov državnih prvakinj ter novi ekipni državni rekord," je ponosno povedal Simon Potrč. Najbolj napeto je bilo v disciplini trojni položaj pri kadetih, kjer je o naslovu prvaka odločil zadnji strel Gala Potrča. "Medtem ko sta strelska kolega iz SD Olimpija že končala nastop in imela enak končni rezultat (544 krogov in 9 notranjih desetk), je imel Gal še dva strela, ki mu sicer nista najbolje uspela, a sta zadostovala za končnih 544 krogov, ker pa je ustrelil 10 notranjih desetk, je tudi osvojil naslov državnega prvaka. Gal je imenitno nastopil tudi v disciplini 60 strelov leže, kjer je prepričljivo osvojil naslov prvaka, saj je najbližjega tekmeca ugnal za kar 11 krogov," je dodal Potrč. Odlične nastope ruških strelcev in strelk je zaokrožila Tara Potrč, ki je v disciplini 30 strelov leže za starejše deklice dosegla enak rezultat kot drugouvrščena strelka, vendar z več notranjimi desetkami, s čimer je osvojila naslov državne prvakinje.

Tara Potrč med streljanjem v položaju leže
Arhiv kluba

Starejše deklice ruškega društva, Klara Konečnik, Maša Miglič in Tara Potrč, so s serijsko MK-puško v disciplini trojni položaj (3 x 10 strelov) kljub nekaj napakam osvojile naslov državnih prvakinj z novim državnim rekordom. Tara in Klara sta osvojili tudi posamični kolajni, Tara srebro, Klara bron, Maša je bila šesta. Pohvaliti je treba še Vito Jakše in Florjana Klemenčiča za dosežke v kadetski konkurenci v disciplini 3 x 20 strelov; osvojila sta četrti mesti, Vita je bila četrta tudi v disciplini 60 strelov leže z MK-puško. V isti disciplini sta bila Lana Miuc Zelko in Florjan Klemenčić peta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta