Stavbo Črnega lesa že preurejajo v dom starostnikov

Marjan Toš
16.02.2019 05:00

V nekdanjem motelu, ki je bil narejen z velikimi načrti, ki pa se niso izšli, bo naposled zaživel dom starostnikov svete Agate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji motel Črni les prenavljajo v dom starostnikov.
Marjan Toš

Nekdanji motel Črni les v Zamarkovi pri Lenartu bo kmalu preurejen v dom za starejše. To bo za širše lenarško območje nova, velika pridobitev, saj so starejši ljudje najrajši v okolju, ki jim je domače. Nekdanji prenočitveno-gostinski kompleks je pred dobrima dvema letoma od Družbe za upravljanje terjatev bank kupilo lenarško podjetje Žipo, ki se sicer ukvarja s poljedelstvom, živinorejo in predelavo lesne biomase.
Motel Črni les je na mestu nekoč izjemno popularnega gostinskega lokala Črni les zgradil Agrokombinat Lenart, ki se je ukvarjal tudi z gostinsko dejavnostjo. Toda kot motel ni nikoli prav zaživel, čeprav je bil zamišljen kot moderno središče in nosilec razvoja lenarškega turizma. Nekaj časa je posloval kot hotel, a se lastniku ni izšlo in ga je nato kasneje prodal zakoncema Lajh, ki sta v njem uredila dom za starejše in ga nato leta 2003 zaprla. Potem je stavba dolga leta samevala, z njo je imela tudi država nekaj načrtov. Za kratek čas celo za nastanitev migrantov. A ta zgodba je bila kmalu končana, saj se je lokalna skupnost zavzela za drugačne rešitve.

Veliko potezno zgrajeni motel ni nikoli na polno zaživel.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta