Srečali so se Gselmanovi, katerih rod šteje 121 potomcev

MT
29.06.2019 04:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Velika družina Gselmanovih

Pred dnevi so se v domu krajanov v Brunšviku zbrali člani rodbine Gselman. Njihov rod sta začela oblikovati Alojz in Ana Gselman, ki sta imela osem otrok, ki sta jih morala spraviti do kruha. To so bili Marija, Terezija, Alojz, Ana, Ljudmila, Jožefa, Ivan in Franc. Za veliko lačnih ust je bilo treba na manjši kmetiji trdo delati. Kljub težkim časom so vsi Gselmanovi iz druge generacije dočakali visoko starost. Sedaj od osmih živijo še trije. Tretja generacija Gselmanovih šteje 16 sestričen in bratrancev in vsi so si že ustvarili družine, tako da šteje Gselmanov rod vključno z najmlajšo, šesto generacijo kar 121 duš. Med seboj se dobro razumejo in zanje ne drži pregovor, da je žlahta raztrgana plahta.
Skoraj vsi so se zbrali na srečanju v Brunšviku in ob dobri jedači in pijači ter v vedrem brezskrbnem razpoloženju obujali spomine na minule čase. Toliko so si imeli povedati, da so se zadržali dolgo v noč in si obljubili, da se bodo na tretjem srečanju zbrali prej kot v osmih letih. Od prvega srečanja do letošnjega druženja v Brunšviku je namreč preteklo osem let. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta