Šolarji z muzikalom prikazali zgodovino Ptuja

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
06.07.2019 04:58

Muzikal je navdušil s prepletom pripovedi in igrivosti osnovnošolcev iz Prešernove ulice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muzikal Poetovio je navdušil.
Slavica Pičerko Peklar

Z muzikalom Poetovio so učenci ptujske Osnovne šole Olge Meglič sklenili preteklo šolsko leto in se pridružili vsem tistim, ki s svojimi nastopi, predstavami, projekti in najrazličnejšimi dogodki obeležujejo 1950 let prve pisne omembe Ptuja. Prve vaje za dobro uro trajajoči muzikal, ki so ga pripravili v sodelovanju z Društvom za glasbeno umetnost Arsana, so začeli že pred letom, se povezali z Vrtcem Ptuj, ki jim je pomagal z oblačili, in dodobra spoznali delovanje in poslanstvo članov Društva za rimsko zgodovino in kulturo Poetovio LXIX.
"Za glasbo, priredbo pesmi in njihova besedila je poskrbela Ana Delin iz društva Arsana, ki nam je resnično veliko pomagala. V glavnih vlogah sta se izkazala Patrik Desku kot Primus in Zaja Postružnik kot Flavia. Med pevci velja omeniti soliste Nušo Arnuš, Najo Fridl, Nejo Gajzer, Emmo Sartor in Matica Rutarja. Solisti na inštrumentih so Matjaž in Andraž Alič na violončelu, flavtistka Lina Malinger in Ajda Brodnjak Ritoša na trobenti. Za sceno dogajanja sta poskrbeli Vida Lačen in Doroteja Širovnik," pravi Renata Debeljak, avtorica muzikala Poetovio, ki se začenja s posvetom panonskih vojaških poveljnikov v taboru XIII. legije Gemine v mestu Poetovio, skozi zgodbo pa izvemo marsikaj o zgodovini starega Ptuja - tudi to, kako je mesto dobilo svoje ime.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta