Slep, a harmoniko obvlada in žanje priznanja

Alesandra Papež
21.09.2019 05:01

Če imaš veselje, potem gre vse, pravi Miran Vogrinec, ki zaradi posedic prometne nesreče ne vidi. Igranja se je naučil, ko je že bil slep.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Vogrinec med vajo
osebni arhiv

Številna priznanja, plakete, pokali, pod katerimi se šibijo police v njegovem domu, so v velik ponos Miranu Vogrincu iz Zgornjega Partinja. Kar štirikrat je osvojil prvo mesto v svoji kategoriji na tekmovanju v igranju diatonične harmonike na Ruški koči. S tekmovanja Zlata harmonika Ljubečne je domov prinesel že šest srebrnih plaket in eno bronasto za dosežen rezultat posameznika v svoji kategoriji, skupinsko je na tem tekmovanju trikrat dosegel zlato priznanje in leta 2013 osvojil še nagrado občinstva. Še bi lahko naštevali. S takšnimi dosežki bi se z veseljem postavljal marsikdo, ki se ukvarja z igranjem diatonične harmonike. A njegovi dosežki so še toliko bolj izjemni, saj Miran zaradi prometne nesreče pred več kot 20 leti ne vidi.

Med nastopom v Ljubečni
Julija Toplak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta