Ptuj: Pločnike za varne šolske poti

Hojka Berlič Hojka Berlič
19.12.2018 23:58

V prihodnjih dveh letih je nujno treba urediti pločnike ob nekaterih sedaj nevarnih šolskih poteh, pravijo v ptujskem svetu za preventivo in varnost v cestnem prometu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ponovno odprti podhod pod starim mostom je znova zagotovil varno šolsko pot do OŠ Mladika.
Hojka Berlič

Ptujski Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu je na zadnji seji obravnaval pripravo načrta varnosti cestnega prometa MO Ptuj za leti 2019 in 2020, ki naj bi ga člani mestnega sveta obravnavali predvidoma na januarski seji. K načrtu bodo, je pojasnil predsednik sveta Franc Kozel, priložili tudi aneks s priporočili za nujne ukrepe na področju cestne infrastrukture. "Upamo, da bodo mestni svetniki to upoštevali, kajti zdaj imajo prioriteto šolske poti. V ptujski občini namreč še vedno nimamo povsod urejenih varnih šolskih poti, zlasti na območju četrtnih skupnosti Grajena, Rogoznica in Panorama. Tu je stanje v nekaterih primerih zelo skrb vzbujajoče. Otroci hodijo peš v šolo ob regionalnih cestah Ptuj-Vurberk-Maribor in Ptuj-Destrnik-Trnovska vas. In tu si moramo skupaj z državo resnično prizadevati, da bodo urejeni pločniki in avtobusna postajališča," je še o prioritetah povedal Kozel. Ob tem bodo seveda tudi v prihajajočem obdobju opravljali večino nalog, ki so jih že v preteklosti, ter se v veliki meri posvečali izobraževanju v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah pa tudi izobraževanju za starejše.
Tako se je z novim šolskim letom začel že tudi nov ciklus nacionalnega projekta Pasavček, ki poteka pod okriljem republiške agencije za varnost prometa, ki ga izvajajo v vrtcih v starostnih skupinah od štiri do šest let, v njem pa sodelujejo tudi učenci do dvanajstega leta starosti. "Gre predvsem za izobraževanje otrok o spoštovanju pravil v cestnem prometu. V njem sodelujejo otroci, učitelji pa tudi posamezni starši, ki izdelajo naloge. Najboljše so tudi nagrajene," pojasnjuje Kozel. V projektu vsako leto sodeluje več kot 15 tisoč otrok iz celotne države.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta