Projekt Kulturna šola: Do laskavih priznanj OŠ Sveti Tomaž in Ormož

Sanja Verovnik
25.10.2024 17:00

Medtem ko je bila OŠ Sveti Tomaž nagrajena za dosežke na področju folklorne dejavnosti, so ormoško šolo spoznali za najmočnejšo na področju spodbujanja izobraževanja mentorjev kulturno-umetnostne vzgoje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priznanje za folklorne dosežke v roke ravnatelja OŠ Ormož Aleksandra Štermana 
Nikola Predović

V projektu Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) Kulturna šola, ki je letos že 18. leto uspešno promoviral prisotnost in razvoj kulture v osnovnih šolah po vsej državi, naziv pa si je prislužilo 67 slovenskih šol, sta uspešno sodelovali tudi osnovni šoli s širšega ormoškega območja - Osnovna šola Sveti Tomaž in Osnovna šola Ormož, ter obe prejeli posebna priznanja v kategorijah velika, srednje velika in mala podružnična šola oziroma priznanje za posebne izjemne dosežke na različnih področjih kulturnega udejstvovanja in ustvarjanja. 

Priznanja za posebne dosežke na področju folklorne dejavnosti so se razveselili na OŠ Sveti Tomaž, medtem ko je ormoška OŠ bila izbrana za najmočnejšo na področju spodbujanja izobraževanja mentorjev kulturno-umetnostne vzgoje. "Naše šole imajo ključno vlogo pri ohranjanju in razvijanju kulture med mladimi in prav vsem, brez izjeme, to uspeva več kot odlično," je bila na dosežke obeh šol ponosna Barbara Podgorelec, vodja OI Ormož JSKD.

Da so izjemno veseli, da so med prejemnikih laskavega priznanja, je povedal ravnatelj OŠ Ormož Aleksander Šterman, medtem ko je ravnateljica OŠ Sveti Tomaž Irma Murad pojasnila, da je njihova šola tudi letos obnovila naziv Kulturna šola, kar je samo dokaz več, da so na pravi poti. "Zaradi neumornega dela mentorice folklornih skupin Katarine Pondrk in številnih dosežkov, tudi na državni ravni, pa smo letos prejeli še priznanje za posebne dosežke na področju folklorne dejavnosti," je še poudarila. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta