Poldrugo leto star Vid bije boj s cerebralno paralizo

Aleksandra Papež
25.11.2018 06:32

Vid Gašpar te že ob prihodu skozi vrata družinskega stanovanja pričaka z nasmehom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vid Gašpar s starši Manjo in Robijem
Osebni arhiv

Nasmeh, ki pogreje kot toplo jesensko sonce in da misliti. Nasmeh, ki vzbudi hvaležnost za vse, kar imamo in smo. In to je tisto, kar bodri in opogumlja Manjo in Robija, izjemna mlada starša. Vid, ki je 8. novembra dopolnil leto in pol, je potrpežljiv in nasmejan otrok, kot vsak drug, le da Vid bije boj s cerebralno paralizo. Rodil se je v medenični legi, že ob porodu je prišlo do zapletov in pomanjkanja kisika, 72 ur je preživel v ohlajani posteljici, priključen na številne aparate, z vnosom raznih zdravil. A po sedmih tednih sta z mamico zapustila bolnišnico, tako kot zmagovalci v svojem boju.

Starši verjamejo v Vidov napredek

Vid Gašpar se od rojstva bojuje s cerebralno paralizo.
Osebni arhiv
Terapije Vidu zelo pomagajo, a zanje družini zmanjkuje denarja.
Osebni Arhiv

Sobotni dobrodelni koncert v Lenartu

A finance mladih staršev niso neomejene, zato sta poiskala pomoč. Odzvali so se organizatorji velikega tradicionalnega koncerta v Lenartu Moč glasbe nas združuje, ki bo to soboto, 24. novembra, ob 19. uri v športni dvorani pri OŠ Lenart, in tako dodatno spodbudili akcijo zbiranja papirja. Pred dvorano bo postavljen zabojnik, namenjen zbiranju starega papirja (časopisi, revije, reklame) za pomoč financiranju Vidovega zdravljenja. "Veliko dobrih ljudi iz vse Slovenije bi želelo papir pripeljati v Maribor, a to je nemogoče, saj ga nimamo kje skladiščiti. Poleg tega je nesmiselno, ker bi s tem imeli več stroškov, kot je papir vreden," pravi Vidova mama. "Stari papir lahko tako odpeljejo v Dinos ali Surovino, v zameno prejeti denar pa nakažejo na transakcijski račun SI56 0451 5000 0397 432, sklic 50765, odprt posebej za ta namen," še z neizmerno hvaležnostjo doda Vidova mama Manja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta