Pohod po občini Podlehnik je že nacionalen, udeleženci prihajajo iz vse Slovenije

Zdenka Golub
14.05.2024 05:00

Na tradicionalni pohod po občini Podlehnik se je podala velika množica. Čeprav so že štiriindvajsetič hodili, še zmeraj niso spoznali vseh poti in skritih lepot te haloške občine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Velika množica se je udeležila tokratnega pohoda.
Sandi Šprah

Minulo soboto, 4. maja, je Turistično društvo Podlehnik pripravilo 24. tradicionalni pohod po občini Podlehnik. To je njihov tradicionalni pohod.

Vse prisotne so nagovorili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič, župan občine Podlehnik, Sebastjan Toplak, vodja skupine Društva revmatikov Darja Šmid in vodja pohoda Zvonko Mlakar
Sandi Šprah

Na lepo sobotno majsko jutro so se ljubitelji hoje in narave zbrali pred ribnikom v Dežnem. Tam so se jim pridružili pohodniki z različnih delov Slovenije, člani Društva revmatikov Slovenije. Nato jih je pot vodila do Ornigove vile na Gorci, kjer jih je čakala zakuska in haloška domača kapljica. Nato so nadaljevali pohod do viničarskega in etnološkega muzeja med vinogradi. Majski dan je razkril cvetenje vinske trte. Nekateri pravijo, da je to najlepša roža. Na cilju so se okrepili z domačo kislo haloško juho ter zaplesali ob veselih zvokih muzikantov. Seveda ni manjkalo okrepčilnih napitkov.

Haloški veseljaki TD Podlehnik ter harmonikarja Uroš in Štefan
Sandi Šprah

Vse prisotne so nagovorili predsednik TD Podlehnik Milan Vidovič, župan občine Podlehnik Sebastjan Toplak, vodja skupine Društva revmatikov Darja Šmid in vodja pohoda Zvonko Mlakar. Humoristki Cila in Liza sta do solz nasmejali pohodnike ter jim razkrili skrivnosti haloškega življenja. Nato so si vsi pohodniki ogledali viničarski in etnološki muzej pod strokovnim vodstvom. Sledila je zabava do poznih popoldanskih ur ob zvokih ljudskih godcev Haloških veseljakov TD Podlehnik ter harmonikarjev Uroša in Štefana. Prekrasno sonce je grelo pohodnike, ki so lahko občudovali lepo pokrajino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta