Po devetih letih že dograditev: Vrtec v Račah diši po novem

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.08.2020 04:00

V vrtec Rače bo 1. septembra vstopilo 199 otrok. Dogradili so tri oddelke, razširili kuhinjo in naredili še marsikaj. Občinska investicija je stala okoli milijon evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrtec Rače
Barbara Bradač
Vsaka od treh novih igralnic ima tudi zunanjo teraso
Barbara Bradač

Prejšnji teden so namenu predali vrtec v Račah. Dograjene so tri igralnice, rekonstruirana in dograjena je kuhinja, zgrajen je zunanji objekt za skladiščenje igralniških rekvizitov, v njem so tudi sanitarije za obiskovalce občinskih igral. Vrtec pa je bogatejši še za nova zunanja igrala. Vrednost celotne investicije z vso novo opremo, ki jo je plačala občina Rače-Fram, je okrog milijon evrov. Po dograjenem vrtcu sta popeljala ravnatelj OŠ Rače Rolando Lašič in pomočnica ravnatelja za vrtec Nina Brezner.

Nove sanitarije za nove igralnice
Barbara Bradač

Po devetih letih že dograjen

Tri nove svetle igralnice oranžne in zelene barve s sanitarijami in vsaka s teraso z novimi zunanjimi stolčki in mizami, ki jih je financiral Šolski sklad OŠ Rače. Ravnatelj je ponosen, da starši z donacijami pomagajo in prisluhnejo potrebam šole in vrtca. V vrtcu pa so še posebej veseli, da jim je pri rekonstrukciji in dograditvi prisluhnila občina, ravnatelj je izpostavil in se zahvalil za odlično sodelovanje: "Brez Mateje nam ne bi uspelo, predvsem pa smo lahko povedali tudi lastne želje." Nad izvedbo investicije je bedela Mateja Frešer, višja svetovalka za investicije in investicijsko vzdrževanje na Občini Rače-Fram, reševala zaplete in se trudila maksimalno prisluhniti potrebam vrtca.

Vesela več prostora v novi kuhinji Dejan Lašič in Mirjam Mesarič
Barbara Bradač
Barbara Bradač

Enajst vrtčevskih skupin

"Uspeli smo sprejeti vse otroke naše občine, ki so stari najmanj enajst mesecev. Na skupnem centralnem čakalnem seznamu, ki ga vodimo skupaj z vrtcem Fram, je ostalo šestnajst otrok, od tega osem iz drugih občin," je povedala Nina Brezner. Oblikovali so enajst vrtčevskih skupin. Le za kratek čas so imeli na razpolago prazen prostor, ki so ga namenili gibalnici, ki pa je hitro postal igralnica. Breznerja je zadovoljna, ker bo imela vse svoje sodelavce pod eno streho, organizacija dela bo lažja, je prepričana: "Veseli smo bili, da smo lahko gostovali v šoli, bo pa sedaj enostavneje." Prihodnji teden pa bo prag OŠ Rače prestopilo 373 učencev.
Župan Branko Ledinek je zadovoljen, da je ta velika investicija v občini pod streho. Pričakuje, da ne da bo več toliko otrok: "Vrtčevske skupine in razredi so polni, a letos se je doslej rodilo v celotni občini 30 otrok."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta