Pisana podoba učilnic v OŠ Ormož

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
06.12.2019 15:40

Učenci in učitelji za pomoč pri prenovi šole prosili slikopleskarsko sekcijo pri Obrtni zbornici Slovenije in jo v obliki velike humanitarne akcije tudi dobili

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ormoški osmošolci in devetošolci so poživili podobo šolske avle.
Anže Petkovšek

Učenci in vodstvo ormoške osnovne šole (OŠ) se te dni veselijo novih barv in zanimivih risb ter motivov na stropih in stenah svojih učilnic in hodnikov. Pred tem so bili opleski namreč že precej dotrajani in zbledeli. Stavba je že stara, saj so temeljni kamen položili že v letu 1900. Kot razlaga ravnatelj Aleksander Šterman, so v letih 1988 in 1989 postavili še prizidek z 18 novimi učilnicami, oba objekta pa pred 30 leti povezali v eno zgradbo, ki jo ta čas obiskuje 390 učencev. Ravnatelj poudarja, da so se zavedali, kako nujna so vzdrževalna dela v obeh delih šole, a hkrati razumeli, da so denarni tokovi za te namene omejeni: "Naši prostori so že začeli izgubljati svežino, na stenah v učilnicah so se pojavljale vedno nove razpoke in ometi so se ponekod začeli luščiti."​

​Niso čakali, ukrepali so

​Vendar niso stali križemrok, temveč so skupaj z učenci osmega in devetega razreda na Obrtno zbornico Slovenije (OZS) poslali risbe s prošnjami, da naj jih obiščejo mojstri slikopleskarji ter puste šolske prostore in načete zidove barvito prenovijo. Njihovo veselje je bilo neizmerno, ko so izvedeli, da so jih v OZS izbrali za svoj vsakoletni humanitarni projekt.

Humanitarna akcija slikopleskarjev v ormoški osnovi šoli je povezala obrtnike, učitelje in šolarje ter njihove starše.
Anže Petkovšek

​Delali so ves dan

Tako se je začel dan tradicionalne humanitarne akcije, ko so začeli delo slikopleskarji in hkrati izpeljali 21. državno tekmovanje. Na šoli se je v delo, ki je trajalo od osme ure zjutraj do poznega popoldneva, zagnalo 130 slikopleskarjev, 80 iz Slovenije in 50 iz tujine. Poleg učencev, staršev in učiteljev se jim je pridružilo pet članov Lions kluba Ljubljana Vega. Njihovo akcijo so z delom pozdravili ormoški župan Danijel Vrbnjak, predsednik državnega sveta Alojz Kovšca in kmetijska ministrica, ki je to šolo nekoč obiskovala, Aleksandra Pivec.

V avli šole so lahko po svojh zamislih ustvarjali tudi učenke in učenci.
Anže Petkovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta