Patrick Šabeder: Osnovnošolec osvaja pevske festivale enega za drugim

Anita Kirbiš
24.12.2018 14:15

Patrick Šabeder z udeležbami na tekmovalnih prireditvah potrjuje svoj pevski talent. Njegova ambicija je nekoč nastopiti tudi na velikem evrovizijskem odru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V kratkem času je nanizal že veliko udeležb na festivalih.
Osebni Arhiv

Tudi za desetletnega Patricka Šabedra, učenca petega razreda Osnovne šole Duplek, so decembrski predpraznični dnevi na neki način delovni. Ne le zaradi šolskih obveznosti, pač pa zaradi glasbe, ki se ji strastno posveča. Za njim je že nekaj nastopov, načrtovane ima že za januar prihodnje leto. Prve dni v decembru je nastopil v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu na mednarodnem otroškem festivalu Čarobna frula. Sodelovalo je 69 izvajalcev iz dvanajstih držav z 61 pesmimi. V polfinalnem nastopu je Patrick v svoji kategoriji osvojil odlično drugo mesto.
Patrick že od nekdaj rad poje. To je pri njem še dodatno spodbujala babica, po poklicu vzgojiteljica, ki ga je naučila veliko pesmic. Bil je pravi mali zabavljač, ki je svoj talent kmalu pokazal pred domačimi. Nato pa se je ta potrdil, ko je obiskoval tretji razred. Takrat se je prijavil k projektu Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, ki poteka v sodelovanju z občinami in šolami Podravja. Izvaja ga družba Radio-Tednik Ptuj, Združenje Sazas pa zmagovalca nagradi s pesmijo. Patrick se je že takrat uvrstil v finale, kamor se je v več izborih, v dveh starostnih kategorijah, uvrstilo po dvanajst najboljših iz Podravja.
Potem pa so si letos začele slediti udeležbe na različnih prireditvah. Januarja se je prijavil na Bumbar talente pod okriljem mariborskega glasbenika Slavca L. Kovačiča, ki je že ob prvem nastopu prepoznal njegov pevski talent. Tako se je konec marca pod njegovim mentorstvom udeležil festivala Djeca pjevaju v Varaždinu, kjer je nastopil s pesmijo Life je rock 'n' roll, ki jo je zanj napisal Kovačič. Strokovna žirija ga je postavila na prvo mesto, za nagrado pa je prejel kolo.

Patrick se od nekdaj počuti domače na odru.
Črtomir Goznik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta