O imenih ptujska županja še ne želi govoriti

Hojka Berlič Hojka Berlič
13.12.2018 15:33

Novoizvoljena županja Nuška Gajšek je včeraj prevzela posle. Županovanje začenja v umirjenem slogu, za večje odločitve si bo vzela čas

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dosedanji župan Senčar je Gajškovi včeraj predal posle.
Hojka Berlič

Novoizvoljena ptujska županja Nuška Gajšek je včeraj z dosedanjim županom Miranom Senčarjem opravila primopredajo poslov, še zadnje dejanje menjave mestne oblasti. Kot je po primopredaji povedala Gajškova, je šlo le za grob pregled stanja in dokumentacije, ki jo je zahtevala, med drugim bilance občine, pregled projektov, ki so bili narejeni v iztekajočem se letu, in tistih, ki so v teku ali pa so predvideni, ter tistih, ki so že vključeni v kvote za pridobivanje evropskega denarja. Zdaj že bivši župan Senčar pa je Gajškovo seznanil tudi z občinsko kadrovsko sliko in županovimi strokovnimi komisijami, za katere se je Gajškova odločila, da jih za zdaj obdrži. Podrobnejši pregled prejete dokumentacije bo opravila v prihodnjih dneh.

Brez zaposlitev v zadnjem trenutku

Po Senčarjevih zagotovili naj do zaposlitev "pet pred dvanajsto" tokrat ne bi prišlo: "Tu smo odigrali pošteno, saj menim, da morajo biti nove zaposlitve stvar novega vodstva občine. Še več, menim, da ni dovolj, kot je bilo ob moji izvolitvi, da sem lahko zaposlil le eno osebo na zaupanje. Vsak župan ali županja bi si moral pripeljati na občino svojo ekipo, vsaj pet ljudi, saj bi to močno olajšalo začetek dela."

Dosedanji župan Senčar je Gajškovi včeraj predal posle.
Hojka Berlič

Poudarek spoštovanju in sodelovanju

Novoizvoljeni mestni svetniki so na sredini konstitutivni seji, ki jo je vodila najstarejša svetnica Marta Tušek iz vrst Desusa, potrdili mandate vseh 29 svetnikov. "V nasprotju z nekaterimi drugimi občinami so volitve na Ptuju potekale brez omembe vrednih zapletov," je v uvodu povedal predsednik volilne komisije Aleksander Turk. Pa tudi noben kandidat ali predstavnik liste ni vložil pritožbe na izide glasovanja.
Med svetniki je sicer veliko novih imen, zaupanje volivcev za nadaljnja štiri leta pa je dobilo enajst svetnikov iz preteklega mandata, med njimi tudi Gajškova, ki pa jo bo zaradi prevzema funkcije županje nadomestil naslednji kandidat z liste SD, najverjetneje Sonja Purgaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta