Nova ravnateljica OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica: "Otroci potrebujejo veliko mero empatije in ljubezni."

Irena Brdnik
02.05.2023 04:25

S tem letom je Nadja Stegne prevzela ravnateljevanje na omenjeni slovenjebistriški šoli. To leto je nastavljeno, za naprej ima svojo vizijo, še dodaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nadja Stegne v svoji pisarni
Irena Brdnik

Da se vedeli novih poti, pravi Nadja Stegne, nova ravnateljica Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, ki je petletni mandat 756 osnovnošolcem, kolikor jih je na tej šoli, nastopila prvi dan novega leta. "Skušala bom biti odgovorna, pravična, poštena in srčna," o svojem delu pravi 40-letna ravnateljica, kateri pomagata pomočnici Tatjana Pufič in Tadeja Pregl. V novi vlogi se je prve dni počutila dobro, je povedala malo po nastopu funkcije: "Imam veliko podporo sodelavcev in učencev, ki me pridejo pozdravit, mi pomahajo, delo je aktivno in dinamično."

Tabori za nadarjene učence

In kaj bo novega? "To šolsko leto je nastavljeno po šolski shemi, ki ga je pripravilo prejšnje vodstvo. V naslednjih letih pa bom sledila viziji, ki sem jo predstavila šoli, staršem in lokalni skupnosti. Želim si dobrega sodelovanja s starši, ki je nujen pogoj za uspešno dopolnjevanje družinske in institucionalne vzgoje, s čimer uspešno pripomoremo k razvoju in napredku naših otrok. Otroci potrebujejo veliko mero empatije in ljubezni." Še konkretneje se bodo posvetili delu z nadarjenimi učenci, ki jih po besedah ravnateljice na šoli ni malo, tako da bodo po nekaj letih znova pripravili tabore za nadarjene učence in to že letos, njegov vodja Miran Lovrenčič projekt že pripravlja, z dodatno strokovno pomočjo pa bodo pomagali tudi učencem, ki potrebujejo pomoč pri učenju, pri čemer sta jim v veliko dodatno pomoč dva delavca preko javnih del s strani Občine Slovenska Bistrica in Zavoda RS za zaposlovanje.

Prizadevala si bo tudi za dobre medsebojne odnose z zaposlenimi, tudi v smislu lepih nasmehov, lepih pogledov in medsebojne pomoči, kar se zrcali na učence. "Poudarek bo tudi na stalnem izobraževanju učiteljev na področju razvoja pouka, kar bo v prihodnje ustrezno cenjeno in ovrednoteno, še posebej na področju učinkovite uporabe informacijske tehnologije, da pridobljeno znanje še bolj obogatimo," je dejala nova ravnateljica. Oblikovala bo tudi skupino, ki bo izvajala mednarodne projekte za razvoj pouka in razširila izbor obšolskih dejavnosti. Prizadevala pa si bo tudi za dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo.

S smehom sprosti napetosti

Nadja Stegne, profesorica glasbe s končano Pedagoško fakulteto v Mariboru, tudi nekdanja dolgoletna članica zborov Carmine Slovenica, je pred nastopom ravnateljevanja šest let poučevala glasbo na tej šoli, bila razredničarka osmemu razredu ter vodila otroške in mladinske pevske zbore, pred tem pa glasbo deset let poučevala na Srednji šoli Slovenska Bistrica. Pred leti je ustanovila tudi glasbeni center NO-TA v Slovenski Bistrici, ki je v času epidemije prenehal delovati. Ostaja pa vzporedno zborovodkinja slovenjebistriške vokalne skupine Vivere in Mešanega akademskega pevskega zbora FERI na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor. Je mama dveh sinov - enajstletnega Matica in devetletnega Jaka. Zase še pravi, da se rada šali, tudi s humorjem, v katerem so življenjske resnice, pa tudi da "smeh sprosti napetosti".

Med pogovorom pod vrati njene pisarne nekdo nastavi na roko popisan list papirja, in ravnateljica presenečena ganljivo prebere: Iskrene čestitke, da ste postali ravnateljica šole. Verjamemo, da boste dobra ravnateljica, vam želimo Gaja, Lana, Eva iz 5. a razreda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta