Naj žena Benedikta je mati, menedžerka, gasilka ...

Aleksandra Papež
12.05.2019 03:37

Ob štirih otrocih, ki sedaj nastopajo kot skupina Klapovuhi, je uresničevala tudi številne zamisli v svojem kraju. Uspejo ji vse, pravijo tisti, ki jo poznajo, in dodajajo, da je naziv šel v prave roke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družina Merčnik po podelitvi naziva naj žena Benedikta
Igor Barton

Člani Kulturnega društva Benedikt se vsako leto znajdejo pred težkim izzivom, katero izmed mnogih uspešnih žena v občini izbrati za naj ženo. Za leto 2019 si je naziv prislužila Vesna Merčnik in ga slovesno prevzela na nedavni prireditvi. "Vesna je vrelec neštetih idej, zamisli, ki pa so velikokrat misija nemogoče, a njej nekako uspe. Res je nekaj posebnega - izključno v pozitivnem smislu. V njej tli nešteto iskric igrivega ognja, ki ji nikoli ne dajo miru. V njej je žar, ki jo vodi skozi življenje, polno idej. Ta plamen jo vodi naprej, da uresničuje svoje in družinske ideje," je v utemeljitvi priznanja povedala Saša Lovrenčič.
Odraščala je v rejniški družini, nato pa si topel dom ustvarila z možem Ivanom Merčnikom. Ob delu na kmetiji, vajah gasilcev in sodelovanju v gledališki skupini so štirje otroci (Jernej, Tadej, Maja in Florjan) potrebovali prevoz v glasbene šole, na treninge nogometa in druge obveznosti. Otroci so postali prva županova godba in kasneje eden najbolj iskanih otroških ansamblov, še danes aktivni in uspešni Klapovühi. Vse dokler se otroci niso mogli peljati sami, je njihove nastope in vse s tem povezane obveznosti usklajevala Vesna, obenem pa zmeraj poudarjala pomen nedeljskega družinskega miru.
Vesna Merčnik je bila tudi pobudnica Benediške tržnice, ki pa je žal obstajala le kratek čas. A Merčnikovi še danes ob praznikih postavijo stojnico s svojimi dobrotami - potice, gibanice, kruh in znani benediški klecnprot. "Moj sadni kruh je kruh Slovenskih goric, ki nekoč ni vseboval toliko sadja. Zdaj pa ga mnogi srečni ljudje širom po svetu dobijo v dar, saj ga marsikdo kupi kot spominek," pove Vesna. Občani Benedikta so se po podelitvi naziva strinjali, da je naziv naj žena šel v prave roke. Podelitev pa so s pesmijo o mami pospremili njeni otroci, člani ansambla Klapovühi, in tako poskrbeli za zares pristno vzdušje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta