Miklavž na Dravskem polju: Prenova občinske stavbe je končana

Damijan Toplak
28.11.2020 05:00
Občinska uprava deluje spet na starem naslovu. Obnova sedeža občine je največja letošnja investicija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občinska stavba z novo podobo Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Občinska uprava Občine Miklavž na Dravskem polju se je s ponedeljkom, 23. novembra, z začasne lokacije v Domu krajanov v Dravskem Dvoru vrnila v prenovljene občinske prostore na sedež občine v Miklavž na Dravskem polju. To pomeni, da se je zaključila prenova stavbe, zgrajene pred več desetletji, takrat za potrebe šole. Nato pa se je dograjevala in urejala za potrebe občinske uprave, do pred par leti je v pritličju stavbe delovala tudi pošta. Zdaj so stavbo torej temeljito prenovili, zamenjali okna, obnovili fasado in postavili energetsko varčnejše luči ter nasploh poskrbeli za energetsko sanacijo, zato jim je tudi uspelo pridobiti nekaj manj kot 80 tisoč evrov iz kohezijskega sklada od nekaj manj kot 700 tisoč evrov vredne investicije, kar je vendarle manj od prvotno načrtovane vrednosti. Stavba ima tudi nov vhod in dvigalo, s čimer so omogočili lažji obisk občinske stavbe tudi gibalno oviranim. Dela je izvajalo celjsko podjetje Ges.

Vhod v prostore Občine, Krajevne skupnosti in Krajevnega urada Miklavža na Dravskem polju Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Zaposleni v občini so se torej lahko vrnili na svoja delovna mesta v Miklavž, a zaradi ukrepov v času epidemije koronavirusa in odredbo miklavškega župana Egona Repnika je obisk občinske stavbe obiskovalcem dovoljen le v nujnih primerih, in sicer po predhodni najavi na elektronski naslov obcina.miklavz@miklavz.si ali po telefonu 02 629 68 20. Ob obisku se je treba predhodno najaviti pri osebi, ki jo nameravate obiskati, ob vstopu v občinsko stavbo pa nositi zaščitno masko, si razkužiti roke in vzdrževati poldrugi meter varnostne razdalje, sporočajo z občine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta