Malo za šalo in malo zares tekmovali s pony expressi

Anita Kirbiš
11.08.2019 01:25

V Jakobskem Dolu so se tudi tokrat pomerili v spretnostni vožnji s starimi Rogovimi pony expressi. Prireditev že tradicionalno organizira KD Mi Jakob, letos je bilo 13. in memorialnega značaja - v spomin na idejnega vodjo tekmovanja Vojka Kocbeka. Glavni organizator dogodka je predsednik KD Igor Kocbek, ki vsako leto s sodelavci vlaga v tekmovanje maksimalen napor. Tudi v sama vozila vložijo kar nekaj denarja in restavratorske ljubezni ter idej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pony express Vojkov memorial
Anita Kirbiš

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo sicer nekoliko manj tekmovalcev in presenetljivo veliko obiskovalcev, ki so prišli navijat za svoje favorite kljub neznosni vročini in so vzdržali do konca ob hladnih "špricerjih". Tekmovalci so bili predvsem člani domačega kluba, nekaj pa tudi iz sosednjih vasi oziroma občin Jurovski Dol, Pernica, Jarenina in Lenart. Na startni listi je bilo devetnajst tekmovalcev. Najprej so se predstavili v krožni vožnji skozi vasico, pozirali so na krožišču sredi vasice, nato pa je sledilo resno tekmovanje v premagovanju različnih ovir na poligonu pod strogim in budnim očesom glavnega sodnika, sicer pilota Andreja Mihelača. Še najmanj težav so imeli tekmovalci na startu oz. pri prvi oviri, kjer je bilo treba pri Geni "eksati" špricer, nekoliko več pa pri spretnostni vožnji čez različne ovire. Prireditev že tradicionalno, na humoren način, povezuje Davorin Kocbek.  

Prvouvrščeni v vožnji s pony expressi. Naslednje leto bo tekmoval tudi pesniški župan Gregor Žmak, je napovedal.
Anita Kirbiš
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta