Kres v starem Ptuju: "Saj ne zahtevamo nemogočega!"

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
30.04.2019 21:55

Tradicionalnega kresovanja na Ptuju se je, kljub dežju, udeležilo veliko ljudi. Po vaseh zagoreli številni manjši kresovi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kresovanje na Ptuju. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Na ptujski Panorami, največjem, a še ne raziskanem arheološkem najdišču starega Ptuja, je z nočjo zagorel prvomajski kres in na plano zvabil številne Ptujčane in Ptujčanke, ki so na osrednji proslavi ob prazniku dela prisluhnili Pihalnemu orkestru Ptuj, županji Nuški Gajšek in slavnostnemu govorniku Mirsadu Begiću, predsedniku Svobodnega sindikata Slovenije, ki je svoje razmišljanje o sodobnem času sklenil z mislijo: "Vsi smo odgovorni za uresničevanje našega stalnega cilja – dostojnega dela in življenja, zase in za druge, za bližnje in tudi za neznance. To lahko storimo kot odgovorni in aktivni državljani, pa tudi kot dejavni in solidarni delavci, ne samo kot skrbni starši ali dobri sosedi. Sindikat je eno od naših, delavskih sredstev, poslužimo se ga, saj ne zahtevamo nemogočega!"
Tako na Panoramikot na Ranci, kjer je kres razsvetlil jezersko vodo, so organizatorji druženj poskrbeli tudi za zabavni program. Sproščeno in veselo pa je bilo tudi po okoliških krajih, kjer so zagoreli manjši kresovi.
Prvi maj, delavski praznik, bodo Ptujčani in Ptujčanke lahko preživeli na kolesarjenju ali se pridružili pohodnikom po obronkih Slovenskih goric, med 6. in 10. uro zjutraj pa bo po mestu odmevala tradicionalna budnica ptujske godbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta