Koncert ob 33-letnici delovanja

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.06.2019 06:17

V dvorani večnamenskega KTP centra Pesnica so izvedli koncert ob 33-letnici Okteta Pesnica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za njimi je več kot 550 nastopov, 1500 vaj in številna druga srečanja ter druženja.
Oktet Penica

S pesmijo in glasbo so se člani Okteta Pesnica z gosti sprehodili skozi več kot tri desetletja čudovitih spominov. Peli so ljudske, domoljubne, dalmatinske in angleške pesmi. V goste so povabili Slovenskogoriške glasove, Kvartet Pesnica, Hermino Matjašič, Natašo Miklaužič, Katarino, Alenko in Marjana Hercega ter ansambla Vražji muzikanti in Yesterday Bando. Program je povezovala Simona Eder.
"Marca 1986 smo se dobili na prvih pevskih vajah. Tenoristi Ljubo Babič, Marjan Ovčar, Stojan Krajnc ter basisti Dušan Janežič, Dušan Pregl, Bogdan Lončarič, Bojan Mažgon in Zdravko Eder pod strokovnim vodstvom Rudija Kranerja. Žal je nekaj dni po jubileju ob 30. obletnici umrl dober pevec in neprecenljiv prijatelj Dušan Pregl," je sestavo pesniškega okteta, ki je v isti postavi pel 30 let, opisal član Zdravko Eder.
"Smo ena redkih skupin v tem okolju, ki v isti sestavi poje toliko let," pravi Eder. Za njimi je več kot 550 nastopov, 1500 vaj in številna druga srečanja ter druženja. Povezuje jih tudi družbeno, društveno in zasebno življenje. Nastopajo na prireditvah v domačem kraju, na občinskih in medobčinskih prireditvah v Sloveniji in zamejstvu. Večkrat so nastopali v tujini, sodelovali v radijskih ter televizijskih programih in nekaj pesmi tudi posneli. "Nastopamo povsod, kamor nas povabijo. V zadnjih letih zraven rednih nastopov v domačem kraju in v občini prirejamo skupaj z mlajšo generacijo, z nekaterimi našimi otroki, koncerte tudi v domovih za ostarele," še pove Eder.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta