Kneževič novi ambasador Ptuja

Hojka Berlič Hojka Berlič
17.11.2018 06:17

Ptujski župan Miran Senčar je po Gerhardu Hübnerju naziv ambasador mesta Ptuj pretekli teden podelil še Ptujčanu Milanu Kneževiču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujski župan Miran Senčar je Milanu Kneževiču podelil naziv ambasador mesta Ptuj.
Hojka Berlič

"Je pravi Ptujčan, in odkar se je preselil v Ljubljano, pravi prijatelj Ptuja. Vsaka funkcija in položaj, ki ga je zasedal, sta pomenila promocijo in prepoznavnost Ptuja," je ob podelitvi priznanja dejal Senčar. "Kljub temu da sem dolga leta služboval v Ljubljani in tudi danes tam živim, ker je tam cela družina, sem še vedno Ptujčan in tu imam stalno prebivališče. Z ženo se rada vračava na Ptuj in ni lepšega kot pogledati veduto Ptuja ter uživati v Ptuju in lepi naravi," je v zahvalnem govoru dejal Kneževič.
Po končanju študija ga je življenjska pot pripeljala na Ptuj, kjer si je ustvaril družino in začel stopati po bogati poklicni poti. Kot inženir gozdarstva in ekonomist si je prizadeval za razvoj kmetijstva in z njim povezanih področij. Kot predsednik Telesnokulturne skupnosti občine Ptuj je zaslužen za izgradnjo prve športne dvorane Mladika, kot predsednik šahovske zveze nekdanje skupne države in pozneje Šahovske zveze Slovenije ter dolgoletni predsednik Šahovskega društva Ptuj je sodeloval pri pripravi šahovskih olimpijad v Beogradu in na Bledu. Leta 2010 je prejel Bloudkovo nagrado.
S prireditvijo Dobrote slovenskih kmetij je že pred 30 leti razmišljal o povečanju prihoda turistov na Ptuj, je pa Kneževič tudi pobudnik in ustanovni član Društva general Maister Ptuj pa Združenja slovenskega reda vitezov vina. Leta 2003 je bilo na njegovo pobudo ustanovljeno tudi Društvo prijateljev Ptuja v Ljubljani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta