Kako kuriti, da bomo manj škodovali svojemu zdravju?

ŠTR
04.10.2019 04:59

Območje Dravskega polja se že dlje časa sooča z onesnaženim zrakom, še posebej je to izpostavljeno v času kurilne sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ogrevanje na drva ni povsem nevtralno, terja tudi nekoliko več dela. 
Bojan Senet

Zato so strokovnjake za občane na tem območju pripravili tudi nekaj nasvetov, informacij, povezanih s kurjenjem, občine pa jih objavljajo tudi na svojih spletnih straneh in v glasilih. Koristne pa so te informacije za vse, ki so v individualnih enotah in sami skrbijo za ogrevanje svojih hiš ali stanovanj.
Zadnja leta se gospodinjstva vračajo h kurjenju na lesno biomaso. Čeprav je les naravnega izvora in z vidika izpustov ogljikovega dioksida nevtralen, ni neškodljiv. Pri nepravilnem kurjenju se sproščajo zdravju škodljivi prašni delci PM 10, PM 2,5, PM 0,1 in še drugi onesnaževalci (poleg ogljikovega monoksida, hlapnih organskih spojin, dušikovih spojin, težkih kovin ...), ki ogrožajo dihalne organe in povzročajo srčno-žilna obolenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta