(NAPOVEDUJEMO) Večerova energetska konferenca: Prihodnost mora biti zelena

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
01.10.2019 14:41

Pod naslovom Zelena transformacija Večer organizira poslovni dogodek, na katerem bodo strokovnjaki govorili o globalnih energetskih izzivih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kako do zelene transformacije? Odgovore bomo iskali na Večerovi energetski konferenci.
Profimedia

V želji, da bi osvetlili energetske priložnosti in izzive v štajerski regiji in širše, organizira časnik Večer 20. novembra v Mariboru prvega v nizu poslovnih dogodkov Večerova energetska konferenca, in sicer z ožje opredeljeno temo Zelena transformacija.
Na dogodku bodo udeleženci govorili o odgovorni proizvodnji, obnovljivih virih in učinkoviti rabi energije, celovitem energetskem konceptu in energetski prihodnosti regije. Vabljeni domači in tuji strokovnjaki bodo v obliki predavanj in pogovorov predstavili okoljsko zakonodajo, možnosti financiranja in praktične primere izvedbe energetsko učinkovitih projektov na lokalni, nacionalni in globalni ravni.

Transformacija slovenske energetike

Udeleženci konference bodo lahko prisluhnili govornikom iz vrst javne uprave, znanosti in predstavnikom gospodarstva, ki se vsak dan srečujejo s spremembami na področju energetike in iščejo ustrezne odgovore nanje. Uvodoma bo poslušalce nagovorila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Vsi, ki jih tema poslovno zadeva ali osebno zanima, bodo lahko skupaj s strokovnjaki razpravljali, kako si predstavljajo obetavno energetsko prihodnost regije in kako lahko k njej prispeva zelena preobrazba. Izvedeli bodo, kako evropska okoljska politika vpliva na globalno upravljanje z okoljem ter kakšne so oblike trženja in financiranja inovativnih energetskih rešitev. V sklepnem panelu pa se bodo sogovorniki dotaknili še nacionalnega energetskega in podnebnega načrta, ki bo sploh omogočal zeleno transformacijo slovenske energetike.

Povezujemo akterje

Kakšni so razlogi, da tovrstno konferenco organizira prav naša časopisna hiša? "Kot osrednji regionalni medij severovzhodne Slovenije, ki pa seveda pokriva tudi dogajanje na nacionalnem nivoju, želimo dejavno sooblikovati prihodnost svojega okolja. Prav je, da izkoristimo svojo prepoznavnost in povežemo akterje v skupnih prizadevanjih, da bo ta prihodnost trajnostna, zdrava in prijazna za vse," je o razlogih povedal Uroš Hakl, direktor Večera.
O energetskih izzivih, predlogih rešitev in zgledih dobre prakse, predstavljenih na konferenci, bomo v Večeru seveda izčrpno poročali. Več o programu dogodka in udeležencih si lahko preberete na spletni strani www.zelena-transformacija.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta