Hoče-Slivnica: Gradnja, ko ne bo volitev

Damijan Toplak Damijan Toplak
20.10.2018 06:31

Predvidoma prihodnje leto bo Rogoza bogatejša tako za krožišče pri športnem parku kot za kolesarsko povezavo med Rogozo in Miklavžem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tik ob največjem nogometnem igrišču na prostem v športnem centru Rogoza bodo postavili novo krožišče.
Igor Napast

V občini Hoče - Slivnica bodo nekatere investicije v promet premaknili v prihodnje leto, pravi župan Marko Soršak. V Rogozi je predvideno krožišče ob športnem parku oziroma tamkajšnjem največjem nogometnem igrišču. Razlog je, da se projektna dokumentacija še pripravlja, poleg tega so letos (zlasti sedaj, v predvolilnem času) gradbinci polno zasedeni, s tem pa tudi cene gradnje višje, ugotavlja hoško-slivniški župan. Prepričan je, da se bodo prihodnje leto njihove kapacitete in cene sprostile. Celotno vrednost investicije na občini ocenjujejo na okrog 25 tisoč evrov, s tem računajo, da bo eno od križišč bolj pregledno in s tem tudi varnost udeležencev v prometu večja.
Precej dražja pa bo gradnja približno 1,1 kilometra dolge kolesarske povezovalne steze med Rogozo in Miklavžem, ki jo prav tako načrtujejo za prihodnje leto. "Pred tem bo treba sprejeti še celostno prometno strategijo, kar je pogoj, da bomo lahko kandidirali za evropska sredstva," pove Soršak in doda, da bo celotna investicija vredna vsaj 100 tisoč evrov. Povezovalna steza, ki jo bodo lahko uporabljali pešci, kolesarji in kolesa z motorji, bo iz smeri Rogoze na levi strani cestišča. Pomembna bo tudi zato, ker imajo Rogožani svojo poštno poslovalnico v Miklavžu, prav tako je trend v trajni mobilnosti, da se torej prebivalce spodbuja, da se čim več prevažajo s kolesi ali hodijo peš. Takšen promet je tudi ekološko sprejemljivejši. Omenjena kolesarska steza bo v dolžini približno 800 metrov v občini Hoče - Slivnica, preostalih 300 metrov pa v sosednji občini Miklavž na Dravskem polju. Po njeni izgradnji bo več povezovanja in verjetno sodelovanja med krajema Rogoza in Miklavž ter med občinama. Poleg tega bodo občani iz občine Hoče - Slivnica prek Miklavža boljše povezani z Mariborom, prek Dravske kolesarske poti pa še z drugimi kraji ob reki Dravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta