Gimnazija Ormož bi uvedla še program zdravstvene nege

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
06.03.2020 16:01

Tačas izvajajo programa splošne gimnazije in predšolske vzgoje. Vse tri občine na Ormoškem jih podpirajo tudi pri prizadevanjih za še en program

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Informativni dan je bil letos rekordno obiskan.
Arhiv GIMNAZIJE ORMOŽ

Na ormoški gimnaziji obiskuje program splošne gimnazije v tem šolskem letu 66 dijakov. Še 90 jih je v programu predšolske vzgoje. Dijakom se posveča 20 profesorjev. Radi pa bi uvedli še program zdravstvene nege. Kot je sklepati po dobrem obisku informativnih dnevov, se jim za vpis v prihodnjem šolskem letu ni treba bati.

Informativni dan je bil letos rekordno obiskan.
Arhiv GIMNAZIJE ORMOŽ

Vrstniško tutorstvo

V čem je posebnost dela v tej gimnaziji, še vprašamo. "S ponosom povemo, da dijaki pri nas niso številke. Vse poznamo in vemo, kje imajo močna področja, ki jih razvijamo, a tudi, kje potrebujejo pomoč in spodbudo. Pri strokovnem delu upoštevamo sodobna didaktična priporočila, kot so timsko sodelovanje, medpredmetno povezovanje, poučevanje z elementi formativnega spremljanja. Organiziramo projektne dneve in spoznavni vikend za novince. Pomembna prednost je tudi medvrstniška tutorska pomoč. Dijaki imajo na voljo še pogovorne ure pri profesorjih za dodatno razlago in usmeritve. Drug do drugega gojimo primeren in spoštljiv odnos in ukvarjamo se lahko z vsakim dijakom posamezno, kar je velika prednost. Šolsko okolje je mirno in varno, šola je sodobno opremljena, dijakom je omogočen topel obrok. K nam pridejo učenci, katerih starši se zavedajo pomena spodbudnega in varnega okolja za mladostnika," strne ravnateljica.

Povezani z okoljem

Šola ima že od vsega začetka podporo okolja, saj ji ormoški občinski proračun izdatno pomaga pri pokrivanju dela materialnih stroškov. Zorjanova: "Pomembno je, da občina štipendira dijake naše šole - ne glede na kraj bivanja, če izpolnjujejo pogoje oziroma imajo dovolj visoke ocene. Hkrati sofinancira tudi prevoz dijakov iz krajev v občini." Tudi šola sama spodbuja dijake, ki želijo biti dejavni v lokalnem okolju, saj sodelujejo z domala vsemi organizacijami in ustanovam. Pri poklicnem usmerjanju se povezujejo z vrtci, šolami in fakultetami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta