Domača viljamovka iz Cenkove uspešna v Londonu

Aleksandra Papež
26.04.2021 05:00
Že drugo leto zapored je bila domača viljamovka iz sadovnjaka družine Firbas iz Cenkove pri Cerkvenjaku uspešna na 4. London Spirits Competition.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv družine Firbas

Firbasovi so za svojo viljamovko že drugo leto zapored prejeli srebrno medaljo, za kar je treba zbrati veliko število točk v treh kategorijah. To priznanje v svetovnem merilu pridelovalcem veliko pomeni. Pred tem je njihova vilma, kakor jo Firbasovi ljubkovalno imenujejo, že štirikrat zapored prejela zlato priznanje na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij.

Nagrajena viljamovka Foto: Arhiv družine Firbas
Arhiv družine Firbas

"Na omenjenem mednarodnem tekmovanju v Londonu se ocenjujejo destilati, ki niso namenjeni za splošno prodajo, temveč želijo ugoditi tistim, ki želijo več," je razložil Mitja Firbas, ki z ženo Moniko ob podpori družine skrbi za okoli 4500 sadik hrušk sorte viljamovka. Po predhodnem dogovoru lahko Firbasovo viljamovko tudi pokusite. Na Facebooku jih najdete pod Domača viljamovka iz sadovnjaka družine Firbas. Mitja Firbas svetuje, da viljamovko uživate hladno, s koščkom hruške. In to v količinah, ki ne splezajo preveč v glavo, še s humorjem doda. 

Letos Firbasovi sicer zaskrbljeno zrejo v svoje nasade, saj jim nizke temperature niso prizanesle kljub vsem ukrepom, ki so jih izvedli pred hladnimi jutri. "Ostajamo pozitivni," so odločeni v družini Firbas.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta