(VIDEO) Milanič pred odhodom na Norveško o ponujenem odstopu: Človek včasih reagira tudi čustveno

M.R.
12.08.2019 10:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani NK Maribor po pristanku v Trondheimu
Grega Wernig

Zvezni igralec NK Maribor Blaž Vrhovec je pred odhodom v Trondheim, kjer bo jutri zvečer odigrana povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Rosenborgu, povedal, da igralci zares verjamejo v možnost preobrata in napredovanja v četrti, zadnji krog kvalifikacij. 
Na prvi tekmi so namreč vijoličasti doma v Ljudskem vrtu izgubili z rezultatom 1:3, zdaj bi potrebovali zmago s tremi goli razlike ali pa dvema goloma, pri čemer jih morajo Mariborčani doseči najmanj štiri. 
"Mislim, da obstaja priložnost. Prvi gol moramo zabiti čim prej," je Vrhovec povedal danes dopoldne, preden so poleteli proti Norveški. Prepričan je, da nasprotnik ni tako dober, da to ne bi bilo mogoče. 
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1160804877473386497{/twitter}
NK Maribor je na sobotni tekmi proti Taboru iz Sežane vknjižil prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu. "Po dolgem času zmagati v prvenstvu je super, za glave, za ekipo," je komentiral zvezni igralec. 
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1160812784612990976{/twitter}

Milanič: Zadeva je že od včeraj rešena

Na vprašanje, kako je ponujeni odstop trenerja Darka Milaniča po omenjeni tekmi s Taborom vplival na ekipo, pa je Vrhovec odgovoril, da ta zadeva sploh ni prišla do igralcev. Trener je z nami govoril le o nogometnih zadevah, pravi 27-letni vezist. 
Pred novinarje je stopil tudi Milanič in potrdil, da je ponudil odstop. "Zaradi tega, ker včasih človek reagira tudi čustveno. Ko se ta posel opravlja na način, kot ga delam jaz," je povedal in dodal, da ni nič nenavadnega, če na regeneracijskem treningu ni prvega trenerja ekipe. Včeraj namreč ni bil prisoten na treningu svojih varovancev.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1160813182220419074{/twitter}
Odstop je ponudil takoj po tekmi s Taborom in takoj je sledil temeljit pogovor, je še pojasnil. "Že od včeraj je zadeva rešena in misli so pri nalogah, ki jih imamo," je odgovoril. 
Nato pa preusmeril pozornost pogovora z novinarji na jutrišnjo tekmo, za katero je dejal, da si jo želijo zmagati, in priznal, da bodo za to potrebovali veliko sreče, saj da gre za izjemno težko srečanje. Na prvi tekmi so imeli vijoličasti po Milaničevih besedah popolno kontrolo, izgubili pa so jo "zaradi enega momenta". "Naj se obrne v to smer tudi na Norveškem. To pomeni, da zabijemo iz prve priložnosti," je nadaljeval in dodal, da bodo potrebovali pravi moment. 
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1160813450748203009{/twitter}
Morali bodo tvegati, a ne brezglavo že od prve minute dalje. Od nasprotnika ne pričakuje samo organizirane obrambne igre, ampak tudi napade. "Naša naloga je najti pot v tej zgoščeni obrambi," pričakuje strateg vijoličastih. Andrej Kotnik, ki je moral prvo tekmo v Mariboru končati predčasno zaradi poškodbe, je včeraj treniral s kondicijskim trenerjem in stanje je bistveno boljše kot takoj po tekmi. Po današnjem treningu bodo videli, če bo lahko tudi z žogo igral brez bolečin. 
Luka Zahović, ki se je po poškodbi kot menjava vrnil na tekmi s Taborom in tudi že zadel, bo na Norveškem z ekipo in je tudi zelo blizu, da bo igral. "Rabimo gol, zato je v mislih," je odgovoril Milanič na vprašanje, če bo mladi Zahović v prvi enajsterici.
Milanič se je nato odpravil ne letalo, ki je vzletelo okoli 10. ure in na Norveškem pristalo malo po 12. uri. 

Grega Wernig

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta