V javnosti šokantni posnetek zdravnika legendarnega Maradone: "Objavi, da je mrtev ..."

M.R.
01.02.2021 13:23
Smrt legendarnega nogometaša Diega Armanda Maradone je še vedno ena glavnih tem v Argentini.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravnik Leopoldo Luque 
EPA

V preiskavi sta se znašla njegov nevrokirurg Leopoldo Luque in psihiatrinja Augustina Cosachov. Preiskovalci ju preiskujejo zaradi zdravljenja Maradone v zadnjih dneh njegovega življenja, pri tem pa skušajo ugotoviti, ali je njuno ravnanje povzročilo nogometaševo prezgodnjo smrt. 

Argentinski medij Infobae je objavil tudi ekskluzivno zgodbo o zadnjih minutah življenja Maradone. V teh trenutkih sta si osumljena zdravnika izmenjala več sporočil. Luque je bil obveščen o stanju Maradone in je bil na poti na njegov dom, psihiatrinja pa je bila s psihologom Carlosom Diazom že pri njem, ker sta nameravala opraviti rutinski pregled. A sta ob prihodu ugotovila, da je imel Maradona že srčni napad.

Luque je bil na zvezi s psihiatrinjo, komuniciral pa je tudi z enim izmed svojih partnerjev in ga obveščal o tem, kar se je dogajalo. Pri tem je bil povsem miren. 

"Ne skrbi, pravkar sem na avtocesti, praviš, da se zdi mrtev? Objavi, da je mrtev," je popolnoma mirno Luque govoril na posnetku, ki ga je objavil Infobae. 

Maradona leta 2018
EPA

Medtem pa je Augustina Cosachov Luqueju pošiljala zvočna in tekstovna sporočila. "V tem trenutku je z ekipo na urgenci, oživljajo ga, a nimajo veliko možnosti. Reševalci so zamudili deset ali petnajst minut," je zapisala Cosachova.

Še pred tem mu je pojasnila, da sta vstopila v sobo, a da je bil "Diego že hladen". "Zelo hladen. Poskušala sva ga oživeti in mu dvigniti temperaturo," je pojasnjevala. Maradona naj bi si nekoliko opomogel, nato so ga prevzeli reševalci. 

"To je to. Augustina, to je tisto, kar sva morala storiti. Družina se zaveda vsega, govoril sem z njo. Nekateri pacienti so zelo težki. Javi mi le, kam bodo odšli, da jih bom spremljal, če bo slučajno preživel," je še povedal Luque, nato pa se posnetek zaključi. 

Ta sicer ni popolnoma jasen, saj v nekem trenutku govorita, kot da je mrtev, nekaj sekund pozneje pa, da je še živ. Vendar so avtentičnost posnetka potrdili argentinskim medijem. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta