Točka za prevetrene vijoličaste, Jan Repas prvič igral in za prvi gol potreboval manj kot pol ure

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.08.2020 22:27

Po četrtkovem šoku je Maribor na svoji uvodni prvenstveni tekmi iztržil točko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
24 minut je Repas potreboval za prvi gol v novem dresu.
Andrej Petelinšek

V velikem nalivu se je začela zadnja tekma drugega kroga prve lige. Pomerili sta se ekipi, ki v pretekli sezoni nista dosegli pričakovanega, tudi nova sezona pa se je za oba tabora začela turbulentno - Domžalčani so se ubadali z okužbami s covid-19, Mariborčane je pretresel četrtkov poraz s Severnimi Irci.
Saša Gajser, ki je začasno prevzel vodenje prve ekipe 15-kratnih slovenskih prvakov, se je odločil za kar devet sprememb v prvi enajsterici v primerjavi s četrtkovo tekmo, po kateri je Sergej Jakirović izgubil službo. Prvič je v vijoličastem dresu zaigral Jan Repas in za prvenec v Mariboru potreboval le 24 minut. Prvič je kapetanski trak nosil Blaž Vrhovec.
Na razmočenem igrišču, ko trenerji od nogometašev pogosto zahtevajo veliko strelov na gol, je prvi na vrata Grege Sorčana v drugi minuti streljal Rudi Požeg Vancaš, a je bil nenatančen. V 12. minuti so bili nevarni gostitelji, po lepi podaji Andraža Žinića je prek vrat streljal Predrag Sikimić. Po nekaj minutah nepovezane igre je vijoličaste v vodstvo popeljal debitant v vrstah gostov Repas, ki je streljal z glavo po predložku Denisa Klinarja. Dolgoletni član rumene družine žoge ni dobro zadel, odbila se je od tal in preskočila Sorčana, 23-letnik pa se gola proti nekdanjemu klubu ni veselil.
V 27. minuti si je priložnost priigral Požeg Vancaš, streljal je mimo leve vratnice. V 32. minuti je po podaji Blaža Vrhovca, ki je bil eden glasnejših in bolj borbenih na igrišču, tik pred Luko Zahovićem pred golom žogo izbil Janez Pišek. Rumeni so bili blizu izenačenja v 36. minuti po predložku Svena Šoštariča Kariča, Matej Podlogar je skušal preusmeriti žogo, ki je nato končala tik ob levi vratnici. V 44. minuti pa se je po strelu Daria Kolobarića izkazal Ažbe Jug.
Drugi polčas se je začel, kot se je končal prvi, s priložnostjo Domžal. 38-letni Predrag Sikimić je poskušal v 47. minuti, a premalo natančno. Pet minut kasneje je Andrej Kotnik lepo podal do Repasa, slednji do Požeg Vancaša, strel je končal tik ob vratnici. V 56. minuti je Jug nevaren strel Tamara Svetlina odbil čez prečko.
V 62. minuti so številne napade in priložnosti gostitelji kronali z golom. Podal je Sikošek, spretno se je odzval 20-letni Kolobarić in izenačil na 1:1. Vijoličasti so si kmalu, v naslednji minuti, priigrali priložnost, strel Amirja Derviševića je blokiral Sikošek. Dvajset minut pred koncem srečanja se je Gajser odločil za trojno menjavo, pet minut kasneje je izkoristil še preostali dve. Do konca srečanja sta si obe ekipi priigrali še nekaj priložnosti, napadali so predvsem Mariborčani, ki so kazali več svežine, a so rumenim puščali prostor za protinapade. Najbližje golu so ti bili v 85. minuti, ko je bil Senijad Ibričić sam pred vratarjem Jugom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta