Tina Maze tekmovalna tudi na nogometu: Ko sem prišla, sem rekla, da hočem zmago

04.10.2021 07:01
Z Aleksandrom Čeferinom in Tino Maze po dobrodelni tekmi, na kateri so v okviru projekta Botrstvo v športu za otroke iz socialno šibkejših okolij zbrali 120 tisoč evrov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na dobrodelnem nogometnem večeru Fundacije Miroslava Cerarja so se v petek za dober namen na stožiški zelenici merila zveneča športna imena. "Nisem še videl bolj tekmovalnih ljudi, kot sta Robbie Keane in Luis Figo, pa Primož Gliha tudi, moram reči," se je sproščeno nasmihal predsednik evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin, ki je poudaril, da nihče izmed nekdanjih nogometašev ni okleval pri potrditvi udeležbe na tokratni dobrodelni tekmi. "Vsi so prišli z veseljem, z manjšim veseljem sta se dva tudi poškodovala. Res je, da mi kot predsedniku Uefe gredo malo na roko, vendar jim res ni nikoli težko priti na humanitarne dogodke," je dejal prvi človek evropskega nogometa, ki mu je uspelo privabiti tudi portugalskega nogometnega zvezdnika Figa, med drugim nekdanjega nogometaša Barcelone in madridskega Reala.

"Vesela sem, da sem bila del večera s takšnimi imeni v igri, ki jo obožujem. Nimam več kondicije kot včasih, a je lepo igrati nogomet," je pripomnila smučarska šampionka Tina Maze, ki je po Čeferinu prejela naziv glavnega botra projekta Botrstvo v športu v letu 2021. "Prvo sem rekla, kaj se grem, ali sem normalna. Potem pa sem si rekla, da gre za dober namen in da si nimam kaj očitati, če nisem tako dobra kot oni. Pravijo, da so nas šparali, ampak mislim, da nas niso preveč, so bili kar konkretno v igri, tudi sodniki so bili kar strogi. Treba je bilo dati maksimum od sebe," je povedala Korošica. Priznala je, da ima tudi ona tekmovalnost še v krvi: "Ko sem prišla, sem rekla, da hočem, da zmagamo." Nekdanjo alpsko smučarko je nekoliko razžalostil stadion z zelo malo gledalci, ki so spremljali tekmo, zaključeno z izidom 4:3 v korist Čeferinove ekipe. "Nikoli mi niso bile všeč 'prazne tekme'. Med drugim so bile take za mene tudi olimpijske igre, v Sočiju je bilo v cilju deset ljudi. To so tekme, ki imajo veliko pomembnost, nimajo pa čara, ki ga imajo tekme, kot je Zlata lisica, kjer je bilo 20 tisoč ljudi."

Prvi človek evropskega nogometa Aleksander Čeferin daje dober ugled Sloveniji, je trdno prepričana smučarska šampionka Tina Maze.
Robert Balen

Posebno naklonjenost je Mazejeva izrazila slovenskemu športu in poudarila, da ji je v užitek opazovati, kako se razvija, kakšne meje ima Slovenija oziroma jih nima več. Ljubiteljica nogometa je na vprašanje, kdo od nogometašev ji je najbolj pri srcu, odvrnila, da ne želi izpostavljati zgolj enega imena. Nato pa: "Največje nogometno ime v tem trenutku v Sloveniji je sigurno Aleksander Čeferin. Nima zveze toliko z igranjem kot s funkcijo, ampak mislim, da daje Sloveniji izjemno dober ugled."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta