Običajen padec, nenavadna poškodba: Ažbe Jug bo izpustil tudi uvod v naslednjo sezono

ŠR
04.05.2022 05:31

Prvi vratar nogometašev Maribora bo po poškodbi ramena predvidoma okreval štiri mesece

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do poškodbe je bil Ažbe Jug najbolj standarden član enajsterice vijoličastih.
Robert Balen

Že pred derbijem s Koprom je trener nogometašev Maribora Radovan Karanović potrdil, da se bo moralo njegovo moštvo do konca te sezone znajti brez prvega čuvaja mreže, zdaj pa je jasno, da bo Ažbe Jug moral izpustiti tudi začetek naslednjega nogometnega leta. Vratar vijoličastih se je poškodoval na gostovanju v Sežani, ko je skušal ubraniti strel z enajstih metrov. "Šlo je za stanje po izpahu ramenskega sklepa, poškodovane so bile številne strukture in potrebna je bila operacija," je pojasnil vodja klubske zdravniške službe Matjaž Vogrin. Rušana, ki je bil do poškodbe najbolj standarden član mariborske enajsterice - v prvi ligi je v tej sezoni nabral 2805 minut -, zdaj čaka večmesečno okrevanje.

"Zdaj je vse v redu, operacija je potekala po predvidenem načrtu. Počutje je situaciji primerno. Žal se zgodijo tudi takšne stvari, kot v življenju moraš biti v nogometu pripravljen na vse, tudi na tovrstne zaplete," je o poškodbi povedal Ažbe Jug in se zahvalil zdravniški in fizioterapevtski službi kluba. "Prve misli so povezane s tem, da je najbolj pomembno uspešno prestati okrevanje. Najprej sledi obdobje popolnega mirovanja, nato bo dovoljeno pasivno razgibavanje roke, ki jo bom v naslednji fazi lahko začel premikati do določenih stopinj. Medtem pa bom ohranjal fizično pripravljenost, seveda brez obremenjevanja roke," je v pogovoru za klubsko spletno stran še dodal 30-letnik.

Andrej Petelinsek

Posnetek padca na Krasu si je v zadnjih dneh večkrat ogledal. "Poškodba je res posledica nenavadnega spleta okoliščin, kajti prišlo je do povsem običajnega padca. Lahko bi rekel padec kot padec, neštetokrat sem padel na tekmah in predvsem na treningih, pa se nikdar ni zgodilo nič podobnega. Trava je bila mokra, spodrsnilo mi je, sila je naredila svoje, nisem uspel dovolj hitro nadzorovati giba in ob padcu je rama zapustila svoj položaj," se je trenutka, ki ga je poslal na bolniško, spomnil Jug.

Vlogo poveljnika obrambe 15-kratnih slovenskih prvakov je zdaj zagrabil Menno Bergsen. Do konca tekme v Sežani, ki so jo vijoličasti dobili z 2:1, Nizozemec ni imel veliko dela, na dvoboju proti Kopru v Ljudskem vrtu (1:1) pa ga je ugnal le Bede Osuji. Jug se je medtem posvetil okrevanju. "Skušal se bom vrniti še močnejši. Storil bom vse, da skrajšam čas odsotnosti z igrišč, a se zavedam, da ne morem prehitevati dogodkov. Če bo vse okej in bo okrevanje potekalo po načrtih, verjamem, da je uresničljiva želja o vrnitvi v tekmovalni ritem po štirih mesecih. Vmes sledi premor, s poletnimi pripravami in z obdobjem brez uradnih tekem. Zato bo odsotnost po številu tekem nekoliko krajša in upam, da bi lahko bil v jesenskem delu nove sezone znova na razpolago moštvu," si je zaželel nekdanji član francoskega Bordeauxa in portugalskega Sportinga. Na preostalih treh tekmah sezone, v kateri bo njegovo moštvo lovilo 16. zvezdico, branilo točko prednosti pred Koprom, bo v vlogi navijača. "Moram paziti na gibe, a bom goreče podpiral ekipo, čustveno doživljal dogodke na vsaki tekmi. Pred nami je razburljiva končnica, v katero pa vstopamo s prednostjo, in verjamem, da bomo dočakali uspešen zaključek," je sklenil Ažbe Jug.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta