Nogometaši Maribora do prve zmage v sezoni domačega prvenstva

STA, A.L.
10.08.2019 22:31

Nogometaši Maribora so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano s 4:2 (1:1).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Petnajstkratni državni prvaki iz Maribora so v petem krogu zabeležili prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. Pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu so premagali novinca v elitni druščini, CherryBox24 Tabor Sežano, s 4:2.
Po razočaranju na sredini tekmi kvalifikacij za ligo prvakov in porazu 1:3 proti Rosenborgu so tri točke spodbudna novica za varovance Darka Milanića. Prav tako pa vrnitev prvega strelca vijoličastih Luke Zahovića, ki je očitno pozdravil poškodbo in v 83. minuti zadel za tretji gol in tri točke.
Sežančani so še enkrat več pokazali, da upravičeno in z veliko motiva nastopajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav so ves drugi polčas nastopili z igralcem manj - rdeči karton oziroma dva rumena je ob koncu prvega dela prejel Stjepan Babić, so bili vse do konca v igri za zgodovinsko prvo točko v Ljudskem vrtu.
Po zaslugi izkušenega, 36-letnega Predraga Sikimića, so dvakrat izenačili. Srbski napadalec je v 42. minuti po napaki mariborske obrambe izničil natančen strel Dina Hotića za 1:0, v 73. minuti pa je z glavo zadel še za 2:2.
Pred tem je svoj prvi zadetek v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš, za tem (83. minuta) je na 3:2 po spretni podaji Marcosa Tavaresa močno in natančno meril Luka Zahović, za konec pa je v polno z roba kazenskega prostora zadel še Rok Kronaveter.
V naslednjem krogu 17. avgusta bodo Sežančani gostili Triglav Kranj (17.00), Mariborčane pa čaka pot v Celje (20.10).

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta