Muraši na Otoku: Maroša napovedal kar zmago

29.09.2021 18:00
Slovenski prvaki se bodo jutri ob 21. uri v Londonu na tekmi drugega kroga konferenčne lige pomerili s slovitim Tottenhamom
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V tej sezoni je Amadej Maroša tri gole dosegel v prvenstvu, v evropskih tekmovanjih je mrežo nasprotnika zatresel enkrat v karieri. 
Sašo Bizjak

Zjutraj so se aktualni slovenski prvaki prvič v tej sezoni odpravili na gostovanje v novonastali konferenčni ligi. Muraši se bodo pomerili z najodmevnejšim nasprotnikom v skupini G, a sodeč po izjavi napadalca Amadeja Maroše, ki napoveduje zmago črno-belih z 1:0, na Otok ne odhajajo z belo zastavo.

Trenerja Mure Anteja Šimundžo veseli, da so njegovi varovanci samozavestni: "Pomembno je, da ne bomo fascinirani nad kuliso. Vemo, proti komu igramo in kaj pomeni Tottenham. Po govorici telesa fantov vidim, da si želijo uspeha in se pomeriti z nekim drugim nivojem, nivojem premier lige. Verjamem, da bomo na tem področju uspešni." Mariborčan je slovensko ekipo na Otoku že vodil, zato ve, kako poskrbeti, da njegovi varovanci ne bi bili fascinirani nad enkratno kuliso: "Zato je najprej uradni trening, ki je dobrodošel, da si pogledajo vse zadeve. Če se ti v nekem trenutku zdi nerealno, da si tam, glede na zgodovino. Po vstopu na stadion in uradnem treningu se te stvari nevtralizirajo, hitro veš, kako in kaj."

Drugačen Tottenham kot v premier ligi

Med analizo igre Londončanov, ki so domače prvenstvo začeli dobro, v zadnjih treh krogih pa izgubili, je Šimundža ugotovil, da je težko primerjati premierligaški Tottenham in tistega v evropskih tekmovanjih. "Konferenčno ligo jemljejo kot drugo tekmovanje, kar pa ne pomeni, da je za njih drugorazredno. Tudi v pokalih veliko rotirajo. Ko smo se pripravljali, smo bazirali na njihovih evropskih kvalifikacijah, prvi tekmi v konferenčni ligi ter pokalni tekmi. Kako bodo igrali, je zelo težko napovedati. Imajo širok kader, veliko priložnosti dajejo mlajšim igralcem, ki nimajo toliko minut v prvenstvu."

Na nedeljski tekmi Mure proti Kopru Šimundža zaradi kazni ekipe ni vodil ob igrišču, spremljal jo je s tribune. "Po eni strani ni v redu, ko ekipe ne vodiš, po drugi pa je bilo dobro, da sem videl, kako in kaj deluje od daleč. V prvenstvu smo prišli do tekmovalnosti, ki si je želimo. Mentaliteto evropskih tekmovanj smo prenesli na domača igrišča in vidi se napredek v pristopu in dojemanju duelov, tekme ter nasprotnika. Na tem nivoju moramo biti tudi proti Tottenhamu," opozarja strateg, ki je v torek dopolnil 50 let.

Da svojih varovancev v London ne bo peljal le poslušat himno, obljublja Ante Šimundža. 
Igor Napast

Najbolj zanimiva tekma v zgodovini Mure

V javnosti in med navijači Mure velja gostovanje pri Tottenhamu za eno večjih tekem v zgodovini kluba. "Pomembno je, da se zavedamo svoje realnosti ter da se zavedamo, kam gremo in proti komu igramo. Tottenham ima tradicijo, pred dvema letoma je igral v ligi prvakov. Glede na preteklost kluba in na njegov vpliv na Otoku bo to zagotovo medijsko najbolj zanimiva tekma v zgodovini Mure. Tega mejnika ne gre primerjati s tekmo proti Žalgirisu, ko smo si zagotovili jesen v Evropi. Smo pa že rekli, da skušamo biti v konferenčni ligi konkurenčni, da ne pridemo le gledat, kako je lepo in kako igra himna. To smo predelali in se pogovorili. Želimo tekmovati, ne le nastopati."

Napadalec Mure Amadej Maroša je pred poletom v Anglijo dejal, da so o Tottenhamu črno-beli razmišljali kot o vsakem drugem nasprotniku, da pa se zavedajo veličine spursov. "Vsekakor je drugače iti na gostovanje k Tottenhamu kot na gostovanje v Sežano. Vse bomo dali od sebe, da bi proti Tottenhamu dosegli pozitiven izid," je dejal Maroša in napovedal, da bodo Prekmurci v Angliji slavili z 1:0. "Na tako velikem stadionu veliko igralcev še ni igralo, a to ne spremeni dejstva, da bomo poskusili zmagati," je še dejal Prekmurec, ki pričakuje hitro igro Londončanov ter prodore skozi sredino igrišča. Maroša v tej sezoni v 84 minutah na osmih tekmah v evropskih tekmovanjih še ni dosegel gola, v prvi ligi je v polno meril trikrat.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta