Jan Oblak junak Atletica za četrtfinale lige prvakov

STA
15.03.2022 23:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Atletico Madrid in Benfica sta naslednja četrtfinalista nogometne lige prvakov. Španci so na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagali Manchester United z 1:0 in ga izločili s skupnim izidom 2:1, Portugalci pa so bili prav tako na tujem boljši od Ajaxa z 1:0 oziroma 3:2 v seštevku dveh tekem.

Jan Oblak je bil poleg edinega strelca na tekmi, Renana Lodija v 41. minut, glavni junak zmage Atletica. V prvem polčasu je tudi s pomočjo sreče rešil priložnost Anthonyja Elanga, v drugem pa je odlično posredoval ob strelu z glavo Raphaela Varana.

Tudi na drugem današnjem srečanju je padel le en zadetek, domači navijači pa so razočarani zapustili prizorišče. Ajax, ki letos v ligi prvakov še ni izgubil na domačem stadionu, je imel večino tekme terensko premoč in priložnosti, zadetka pa so se veselili gostje iz Lizbone, ki so zadeli v 77. minuti po strelu Darwina Nuneza z glavo.

Atletico Madrid in Benfica sta se med osmimi najboljšimi evropskimi klubi pridružila Bayernu, Liverpoolu, Real Madridu in Manchester Cityju, zadnja dva četrtfinalista pa bosta znana v sredo zvečer po tekmah Juventus - Villarreal (1:1) in Lille - Chelsea (0:2). Žreb četrtfinalnih parov bo v petek, 18. marca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta