(FOTO) Na treningu Maribora dva Tavaresa. Se bo do konca sezone uresničila želja kapetana vijoličastih?

M.D.
23.03.2022 15:55

Med reprezentančnim premorom delo v slovenskih prvoligaških klubih ni obstalo. Vodilni Maribor je objavil, da so se treningom prvega moštva priključili igralci nogometne šole.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares in Marcos Tavares ml. 
Nk Maribor

Kapetan Maribora ter rekorder po številu golov in nastopov za vijoličaste Marcos Tavares je v biografiji Legenda, ki jo je izdal jeseni, razkril, da ob zaključku svoje kariere sanja o tekmi s sinom. Da bi se to zgodilo, je v tej sezoni na voljo še osem prvenstvenih tekem. Marcos mlajši ima 17 let, v tej sezoni mladinske prve lige je na osemnajstih tekmah dosegel tri gole, novembra je prvenec zabil v dresu slovenske reprezentance do 18 let. 

Decembra je 37-letni Tavares v intervjuju za Večer dejal, da za minute na igrišču s sinom trenira na polno in gara. "Mislim, da je sin pripravljen. Priden je, dela, posluša. Upam, da zaigrava skupaj, potem lahko z veseljem končam. Mu na nek način predam štafetno palico ali pa kraljevsko žezlo, ja, to se še bolje sliši. Predam mu ga in rečem: zdaj je vse na tebi, zdaj moraš na igrišču ti nositi priimek Tavares, nosi ga tako, da ga bodo ljudje še naprej spoštovali," je takrat razlagal rekorder po številu golov v prvi ligi, pred dnevi je v Kidričevem mejnik premaknil do 158. 

(INTERVJU) Marcos Tavares: Maribor prvak, jaz pa s sinom na igrišču. To bi bil popoln konec

Pomemben korak k temu, da bi Tavaresa skupaj zaigrala na tekmi prve lige, je bil storjen danes. Po treh prostih dneh so se Mariborčani vrnili na treninge in nadaljujejo s pripravami na zaključek spomladanskega dela sezone. Ob odsotnosti udeležencev reprezentančnih akcij so vadbi priključeni tudi igralci iz nogometne šole, tokrat so dobili priložnost Marcos Tavares ml., Luka Božičković, Brin Horvat in Jan Rajh.

Rekordni 2. december 2017: Marcos Tavares je dal gol številka 131 v prvi ligi in najprej objel sina, takrat v Ljudskem vrtu pobiralca žog. Danes sta v Ljudskem vrtu prvič trenirala skupaj.
Sašo Bizjak

To je pomenilo posebno doživetje za kapetana. "Moram priznati, da je zame poseben dan. Lahko rečem, da gre za uresničitev sanj. Ko mi je sin v torek povedal, da bo v sredo treniral z nami, sem bil zelo vesel. Ne samo jaz, ampak celotna družina. Pogovoril sem se z njim in ga opozoril, naj se temeljito pripravi, naj bo miren, osredotočen, da oddela vsako vajo po najboljših močeh. Lahko mu pomagam le z nasveti, mora iti po svoji poti, se truditi naprej in mu želim uspešno nadaljevanje kariere,” je ob zanimivem mejniku za klubsko spletno stran strnil vtise kapetan Marcos Tavares.

"Bili so pridni, moram jih pohvaliti. Toda dopoldanski trening je bil uvajalni, videli bomo, kako bodo prestali aktivnosti popoldne in v prihodnjih dneh. Zato sva s sinom takoj šla domov na kosilo in na počitek. Za Marcosa velja enak režim, s poudarkom na ustreznem odmoru med dvema treningoma, brez telefona, brez socialnih omrežij. Samo priprava na naslednje obveznosti," je dejal Tavares starejši, ki je s sinom sicer v preteklosti že vadil, a izven klubskih igrišč in prostorov.

Marcos ml. ni dobil sedeža ob očetu, zakonitosti slačilnice veljajo brez izjem, razkriva Brazilec: "Zanj veljajo enaka pravila kot za vse ostale, karkoli drugega bi bilo napačno in povsem zgrešeno. Takoj sem mu rekel, ti si z mladinci, na drugi strani. Morajo se pogovarjati, družiti med seboj, živeti na svoj način. Mi starejši imamo svoj režim, razmišljamo drugače. Seveda pa bomo tako kot strokovni štab delovno v pomoč mladim, jih usmerjali in podpirali. Na igrišču pa se morajo izboriti zase in storiti vse, da bi lahko pomagali moštvu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta