(FOTO in VIDEO) Po zmagi nad Mariborom, Mura prvič v zgodovini prvak Slovenije

A.L., M.D.
22.05.2021 09:45
Nogometaši Mure so državni prvaki za sezono 2020/21. Izbranci Anteja Šimundže so si svoj prvi naslov prvaka zagotovili v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko so v Ljudskem vrtu premagali Maribor s 3:1 (1:1).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

​Do 15:45 v petek je NK Maribor razprodal 2000 vstopnic, ki so bile sprva na voljo za odločilno tekmo. Zvečer je iz Ljudskega vrta prišla dobra novica. "Namesto 2000 bo v sobotnem večeru na tribunah v Ljudskem vrtu 3500 ljudi!" so sporočili iz NK Maribor. Pred Vijolč'no bajto se je že zjutraj nabrala velika gneča, vrsta je bila dolga okoli 100 metrov. Od 9. ure je v prodaji dodatnih 1500 vstopnic.

Andrej Petelinšek

Dobro vzdušje pred tekmo se je začelo že pozno popoldne, lokali v Mariboru so se hitro polnili z navijači v vijoličastih oblačilih. Iz NK Maribor pa sporočajo, da je še vedno na voljo nekaj vstopnic, prodajali so jih bodo tudi na stadionu na blagajni A, pri Ljudskem vrtu je bilo možno opraviti tudi hitri test na covid-19 (južna ploščad).

Če bi Muro do zgodovinskega uspeha odpeljal le en scenarij, zmaga v Ljudskem vrtu, sta za Maribor v igri dva. Ne le z zmago, tudi z remijem bi si vijoličasti pripeli 16. zvezdico slovenskih prvakov. "V glavah moramo imeti to, da moramo zmagati. S tem bi tudi v neposrednem dvoboju potrdili, da smo boljši. Če bomo tako pristopili k tekmi, bo veliko boljše, kot da bi karkoli kalkulirali. To še ni nikomur prineslo nič dobrega," opozarja Blaž Vrhovec.

Andrej Petelinšek

⚔️ 𝐓𝐄𝐊𝐌𝐀 𝐙𝐀 𝐏𝐑𝐕𝐀𝐊𝐀! 🇸🇮 Prva liga Telekom Slovenije 🆚 NK Maribor 🏟 Ljudski vrt ⏰ 20:00 📺 Planet TV ⚫️⚪️ Idemo, čarno-bejli!  #čarnobejli #mismomura #PLTS

Objavil/a Nogometna šola MURA dne Petek, 21. maj 2021

Vročico v Mariboru bomo spremljali ves dan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta