(FOTO) Euro do 21 let: Italija premočna za Slovenijo, ki končuje domače veliko tekmovanje

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.03.2021 22:54
Mlada reprezentanca Slovenije je evropsko prvenstvo do 21 let zaključila s porazom s 4:0 proti Italiji in eno osvojeno točko v skupini B, napredujeta Španija in Italija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Za izbrano vrsto Milenka Ačimovića je na tekmi s petkratnimi evropskimi prvaki na prvenstvih do 21 let štela le zmaga, a je hitro v prvem polčasu postalo jasno, da so Italijani previsoka ovira za Slovence, ki že na prvih dveh tekmah z igro niso navdušili. Iz skupine B bomo v nadaljevanju evropskega prvenstva, ki bo v Sloveniji in na Madžarskem med 31. majem in 6. junijem, spremljali Španijo in Italijo. 

Andrej Petelinsek

Slovenija je obračun začela spodbudno, z dvema streloma na italijanski gol v prvih minutah. Nato pa je v 10. minuti po obrambi Igorja Vekića branilec Sven Šoštarič Karić slabo izbil žogo, priložnost je izkoristil Giulio Maggiore. V 19. minuti je slovenski obrambni vrsti, v nastavljanju ofsajd zanke je zamudil Karić, pobegnil Giacomo Raspadori. Pet minut kasneje je Žan Zaletel napravil prekršek nad Davidem Fratasijem, enajstmetrovko je uspešno izvedel Patrick Cutrone. Kapetan Italije, ki igra za Valencio, je imel priložnost za nov gol iz bele točke tudi v 45. minuti, po neodločnosti v slovenski obrambi je prekršek nad njim storil Igor Vekić, a vratar Brava je nato strel Cutroneja, po odsotnosti štirih kaznovanih soigralec prvega zvezdnika azzurov, ubranil. 

Andrej Petelinsek

Med Slovenci je ob vratarju Vekiću z nekaj lepimi potezami nase opozoril Aljoša Matko. V 36. minuti je denimo lepo preigraval v kazenskem prostoru Italije, na tla je položil tudi branilca Milana Mattea Gabbia, a je v dvoboju ena na ena vratar Marco Carnesecchi njegov strel izbil v kot.

Andrej Petelinsek

Cutrone je v 50. minuti s krasnim z razdalje, ko so Italijani s hitrim izvajanjem prostega strela presenetili Slovence, potrdil prevlado Italije. Italijani so nato pobudi prepustili Slovencem, ki so večkrat poskušali s streli. Žan Zaletel je bil nenatančen z glavo, Adam Gnezda Čerin je streljal od dalec, a brez uspeha, cilj je zgrešil tudi Dejan Petrovič. Nekajkrat se je z obrambami izkazal še Igor Vekić. Na sedmi tekmi z italijanskimi vrstniki so Slovenci zabeležili šesti poraz, le enkrat so remizirali.

Slovenska mlada reprezentanca domače evropsko prvenstvo končuje na četrtem mestu v skupini B z eno osvojeno točko proti Češki. Na treh tekmah so varovanci Milenka Ačimovića dosegli en gol (Aljoša Matko), slovenska obramba je klonila osemkrat (tri goli Španije, en gol Češke in štirje goli Italije). 

Odzivi kmalu na vecer.com/sport 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta