Kako mlade pritegniti h krožnemu gospodarstvu?

an.k.
01.03.2024 14:00

To so se spraševali in poiskali rešitve v projektu Eco-Circle.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eco Circle

Kako mlade pritegniti h konceptu krožnega gospodarstva, zakaj je to pomembno in kako jih na njim prijazen način prepričati v okolju bolj prijazno vsakodnevno obnašanje. Nedavno se je v Mariboru odvila zaključna konferenca projekta Eco-Circle, kjer so razpravljali o vsem naštetem. Dogodek je privabil več kot 40 uporabnikov, ki so prejeli osnovne informacije o projektu Eco-Circle in sodelovali na dveh mini delavnicah. Ta konferenca je bila priložnost za povzetek dosežkov in izmenjavo izkušenj med udeleženci iz različnih sektorjev, predstavili pa so tudi aplikacijo, ki mladim pomaga pri seznanjanju s pravili krožnega gospodarstva Eco app.

"Projekt Eco-Circle je projekt sofinanciran iz strani Erasmus+, ki podpira izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport v Evropi. Dvoletni projekt se osredotoča na krožno gospodarstvo kot orodje za razvijanje inovativnih, ekološko vključujočih vzorcev izobraževanja o socialnem podjetništvu za mlade. Glavni cilj projekta je mladim skozi neformalne izobraževalne metode, kot je igrifikacija, predstaviti koncepte krožnega gospodarstva in jih spodbuditi k razvoju trajnostnih poslovnih modelov," pojasnjujejo partnerji projekta v katerga je vključenih več evropskih organizacij, ki delujejo na področju izobraževanja, socialnega podjetništva in okoljske trajnosti. Med njimi so CDE Petra Patrimonia, APS Polygonal, Smartup N.B. Systematic Management S.L., MEUSkills, Stichting Social DNA, Olemisen Balanssia RY in Mednarodni Institut za implemenatacijo trjanostnega razvoja. Vsaka od teh orgnaizacij je prispevala svoje znanje in izkušnje za uspešno izvedbo projektnih aktivnosti in doseganje zastavljenih ciljev. projekt ponuja še spletno platformo za e-učenje z online tečaje ter izobraževalno e-igro, imenovano ECO-app.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta