MOJ USPEH

»Če bom lahko, bom v Lidlu do penzije«

Lidlov logistični center v Arji vasi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dragan Močić, skladiščnik v Lidlu Slovenija
Arhiv naročnika

Pred skoraj 16 leti je Lidl v Sloveniji odprl prve trgovine, zdaj kot eden večjih slovenskih trgovcev s 64 trgovinami pozdravlja vsak dan več zadovoljnih kupcev, s svojo trajnostno zavezo Ustvarimo boljši svet pa podpira slovenske proizvajalce, družbeno odgovorne projekte in, seveda, skrbi za svoje zaposlene. Danes podjetje zaposluje več kot 1900 sodelavk in sodelavcev z vseh koncev Slovenije.

Med njimi je tudi Lidlovec Dragan Močić, ki dela v logističnem centru v Arji vasi. O svojih začetkih pravi: »Preden sem se odločil za delo v Lidlu, je tam bila že zaposlena moja prijateljica, ki sem jo povprašal o delovnih pogojih in o plači. Njeni odgovori in mnenje o podjetju so me prepričali, da želim tudi sam postati del Lidlove ekipe. Velik vtis name je naredila tudi iskrena predstavitev dela s strani delodajalca na zaposlitvenem razgovoru

Dragan Močić
Arhiv naročnika

O svojem delu v enem izmed največjih logističnih centrov v Sloveniji pravi, da je zelo zanimivo:

»Moje delo se začne ob petih zjutraj, delam v hladilnici. Pripravljamo ves zamrznjeni program.« Poudarja, da je v ekipi stalno čutiti pozitivno energijo. »Najbolj mi je všeč, da lahko delo opravljam samostojno in mi nadrejeni pri tem zaupajo. V svojem delu res uživam, saj nisem prikovan na enem mestu, ampak krožim ves čas po večjem delu skladišča. Pridejo tudi dnevi, ko imam manj energije, ampak mislim, da je to nekaj normalnega, ne glede na to, kakšen poklic opravljaš. Kar je najlepše pri Lidlu Slovenija, pa je to, da se vsi tikamo, in že to veliko pove.« Ob tem ponosno dodaja: »V letu in pol odkar sem zaposlen v Lidlu, sem se imel priložnost udeležiti usposabljanja v tujini, kar je bila zame odlična izkušnja. Prav tako sem se udeležil tudi internih usposabljanj. Vsi zaposleni imamo ogromno priložnosti za razvoj. Če ne bi delal v Lidlu, danes ne bi imel svoje nepremičnine. Plača mi raste, vrhunski regres, plačuje se nam dodatna pokojnina v drugi pokojninski steber.«

Leta 2017 so v Lidlu Slovenija prejeli polni certifikat Družini prijazno podjetje. Nič od omenjenega namreč ne bi bilo mogoče brez zavzetosti in truda zaposlenih.

Ob tem Dragan pravi: »S sodelavci smo res dobra ekipa, zahvala pri tem gre vsakem posamezniku, saj skupaj skrbimo za dobro počutje, razpoloženje in skrbno opravljeno delo. Poudaril bi tudi, da smo mlad kolektiv, ki prihaja iz vseh koncev Slovenije, tako da na ta račun leti tudi največ šal. Sam sem tukaj spoznal nekaj res dobrih prijateljev. Prav tako se veliko družimo tudi v prostem času, imamo piknike in praznujemo rojstne dni

Dragan Močić
Arhiv naročnika

Kot prejemniki certifikata Top Employer Slovenija in Top Employer Europe, nedavno so ga prejeli že četrič, za zaposlene skrbijo z različnimi aktivnostmi, programi in stimulativnim plačilom. Ena izmed velikih prednosti Lidla Slovenija je tudi Lidlova 36ka, s katero je podjetje odgovorilo na izzive sodobnega zaposlovanja. To možnost so uvedli za delovna mesta prodajalec, skladiščnik in skladiščnik-viličarist, kjer ponujajo zaposlitev za polni delovni čas, kljub temu da zaposleni dela 36 ur na teden.

S tem so se v Lidlu Slovenija prilagodili željam zaposlenih, ki lahko tako več časa namenijo družini, hobijem ali kakšni drugi dejavnosti, ki jih veseli, obenem pa imajo zaposlitev za polni delovni čas.

»Izpostavil bi fleksibilnost delovnega časa. Ker sem se vpisal v nadaljnje izobraževanje, so mi prilagodili delovni čas tako, da se lahko vsak dan nemoteno udeležujem predavanj. Lidl Slovenija vsako leto otroke zaposlenih pelje na morje ter jih v božičnem času obdari. Vsak Lidlovec prejeme tudi Lidlovo kartico ugodnosti, darilo ob rojstvu otroka in nakazilo na darilno kartico ob rojstnem dnevu,« še pove Dragan in dodaja: »Službo v podjetju Lidl sem predlagal tudi svoji ženi, ki je zdaj prav tako ponosna Lidlovka. Skoraj šestnajst let Lidla na slovenskem trgu pomeni, da je podjetje stabilno, da je močno,« meni skladiščnik Dragan in ob tem dodaja: »Meni je v Lidlu top, res vrhunsko. Če bom lahko, bom v Lidlu do penzije. Definitivno

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?