(FOTO) Zakaj so obrtnice in podjetnice v Mariboru ustanovile svoj klub?

Barbara Bradač Barbara Bradač
24.10.2024 13:51

Več kot 80 žensk se je zbralo na ustanovnem srečanju, ki ga je organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor. Zakaj pravijo, da ženski klub ni usmerjen proti moškim?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maruša Polajnar

V Območno obrtno-podjetniški zbornici Maribor so zasnovali in ustanovili klub ženskih obrtnic in podjetnic. Na ustanovnem srečanju se je zbralo več kot 80 žensk. Za prvo predsednico kluba so imenovale Simono Lobnik Ambrožič.

"Kako velika je potreba žensk v obrtništvu in podjetništvu po mreženju, druženju, izmenjavi mnenj in izkušenj ter po medsebojni podpori, priča dejstvo, da so bili sedeži v dvorani rezervirani v samo dveh dneh, tako da tokrat, žal, številnih žensk nismo mogli sprejeti medse," so zapisali v Območno obrtno-podjetniški zbornici Maribor.

Maruša Polajnar
Maruša Polajnar

Dodajajo, da je namen kluba podpreti ženske v obrtništvu in podjetništvu, omogočiti prostor za specifično ženske izzive v poslovnem okolju, omogočiti mentorstvo tistim ženskam, ki se šele podajajo na podjetniško pot in ponuditi okolje, kjer bodo podjetnice lahko poskrbele zase. "Klub ni v nobenem oziru usmerjen proti moškim kolegom, saj se zavedamo, da je sodelovanje vseh deležnikov v poslu ključno. Gre za to, da se potrebe po spolu v določenih vidikih razlikujejo, in prav tukaj vidimo pomembno vlogo kluba, ki bo ženske podprl na specifičen način," so dodali v zbornici.

"Ženske v poslu smo enakovredne moškim, pa vendar imamo toliko drugih pomembnih vlog, ki na trenutke otežujejo naš položaj. Smo mame, žene, gospodinje, organizatorke družinskih aktivnosti, prijateljice, pogosto tudi študentke ... in ob vsem naštetem kdaj pozabimo nase. Naš klub bo prostor, kjer bomo lahko enkrat na mesec samo me same," pa je v uvodnem govoru povedala direktorica Območno obrtniške-podjetniške zbornice Maribor Leonida Polajnar.  

Ker je oktober mesec boja proti raku so del dogodka posvetile ozaveščanju o tej pomembni temi. 
Maruša Polajnar
Maruša Polajnar
Tina Gorenjak je z ženskami podjetnicami in obrtnicami delila svojo izkušnja s prebolevanjem raka, s stand-up nastopom pa poskrbela še za smeh. 
Maruša Polajnar
Maruša Polajnar

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta