Aktualno

(VIDEO) Saša Arsenovič z dvignjenimi rokami razglasil zmago, koga vse smo ujeli v štabu mariborskega župana?

DR
04.12.2022
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Slavje v štabu Saše Arsenoviča
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Županski položaj v Mestni občini Maribor je po današnjem drugem krogu županskih volitev obdržal dosedanji župan Saša Arsenovič. Doslej so v Mariboru prešteli 95,63 odstotka glasovnic, Arsenovič je prejel 60,63 odstotka glasov, nekdanji župan Franc Kangler pa 39,37 odstotka glasov, kažejo delni neuradni izidi občinske volilne komisije.

Andrej Petelinšek

Volilna kampanja je bila po besedah 56-letnega Arsenoviča naporna, predvsem ker se je vsebinsko premalo posvečala prihodnosti mesta. "Za menoj je 20 soočenj - 20-krat poslušanja zgodovine, ne pa prihodnosti, o kateri sanjam sam. Upam, da bomo dobili nov mandat in da gremo spet z mislimi, usmerjenimi v prihodnost naprej," je povedal za STA.

Andrej Petelinšek
Jon Knez

Arsenoviču, ki je za svoj drugi mandat na čelu občine kandidiral s podpisi volivcev, so ti v prvem krogu županskih volitev med skupno 15 kandidati namenili dobrih 36 odstotkov glasov. Kanglerju, ki je bil kandidat Liste Franca Kanglerja - NLS, so namenili 25 odstotkov. Volilna udeležba je pred dvema tednoma znašala 41,21 odstotka.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?