(VIDEO) Mariborski župan Saša Arsenovič pozitiven na koronavirus, najverjetneje se je okužil ...

mbk
14.10.2020 17:20

Iz mariborske občine so sporočili, da je mariborski župan Saša Arsenovič danes opravil hitri test na koronavirus, ki je potrdil okužbo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Župan se je najverjetneje okužil na kosilu v ožjem družinskem krogu, saj je s koronavirusom okužen tudi njegov oče. Počuti se dobro in ostaja v karanteni na domu, od koder vse Mariborčanke in Mariborčane poziva k odgovornemu ravnanju in upoštevanju zaščitnih ukrepov," so na občini zapisali v sporočilu medijem.

Vsi sodelavci v kabinetu župana in mestni upravi, ki so bili v direktnem stiku z županom gredo z jutrišnjim dnem prav tako v karanteno na domu, ob čemer si bodo za nemoteno delo Mestne občine Maribor prizadevali po najboljših močeh, so dodali na občini. Podžupan dr. Samo Peter Medved, ki je koronavirus že prebolel, je danes opravil test na protitelesa. "V kolikor bo ta pokazal, da jih ima, je podžupan zaščiten in bo prevzel nadomeščanje župana z jutrišnjim dnem," še pojasnjujejo na občini.

Mestna občina Maribor bo s ponedeljkom uvedla tudi delo od doma za nekatere zaposlene z namenom zagotavljanja varnosti zaposlenih. Pravijo da zlasti zato, da zagotovijo normalno poslovanje (predvsem kritičnih procesov in funkcij) in da so sodelavci čimbolj ločeni po pisarnah.

Maribor ob rekordnih številkah v državi beleži zelo malo pozitivnih primerov. Včeraj jih je bilo šest, v preteklih sedmih dneh pa 69.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta