V Malečniku živijo za nogomet

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
25.06.2023 05:00

Na nogometnem turnirju mlajših selekcij nastopilo več kot 500 otrok iz 41 klubov, naslovi ekipama Domžal in Maribora

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalna ekipa Maribora v kategoriji do 13 let
Anita Kirbiš

Junijskemu praznovanju krajevnega praznika Malečnika so se priključili tudi športniki. Nogometni klub Malečnik vsa leta dosega zavidljive uspehe, letos se je mladincem uspelo uvrstiti v drugo ligo. Malečničani so izjemno ponosni na sokrajana in vrhunska nogometaša Roka Kronavetra in Vida Belca. Pretekli konec tedna so v športnem parku Berl v organizaciji NK Malečnik pripravili dvodnevni turnir mladih nogometnih upov Avstrije, Madžarske in Slovenije. Našteli so preko tisoč obiskovalcev in poskrbeli za več kot 500 otrok. Turnirja se je udeležilo 41 ekip v selekcijah od 7 do 13 let, najbolje pa so bili zastopani Malečnik, Jurovski Dol, NŠ Marinka Galiča, NŠ Mura, NŠ Maribor, NŠ Roho, Kungota, Maribor Tabor, Miklavž, Slovenska Bistrica, Aluminij, Domžale, Korotan Prevalje, Pobrežje, Dravograd, Bravo, Rogaška Slatina, Kovinar in KMN Sv. Trojica; od tujih klubov pa SV Gratwein Strassengel (Avstrija) in ZTE (Madžarska).

V soboto so se pomerile ekipe U7 in U13 in v obeh selekcijah sta bili zmagovalni ekipi NK Maribor. Pokale in medalje sta podelila predsednica malečniškega kluba Anita Roj in podpredsednik Marko Petovar. V nedeljo so se pomerile ekipe U9 in U 11. V selekciji U9 je zmagala ekipa Domžale, pri U 11 pa NK Maribor - beli. Tokrat sta medalje podelila Senijad Ibričić in Rok Kronaveter. "V naši nogometni šoli se kali preko 100 otrok. Mladim nudimo dobre pogoje, zagnani trenerji pa omogočajo tudi osebnostno rast otrok. Malečnik živi za nogomet, veselimo se uspehov in v poletnem času vabimo otroke (dobrodošla tudi dekleta) k vpisu v nogometno šolo," je povedala predsednica kluba. "Turnir je eden zahtevnejših projektov, ki nam ga uspe organizirati ob dobri volji prostovoljcev in donatorjev. Omeniti gre požrtvovalnost staršev otrok, ki so vključeni v nogometno šolo, brez njih ne bi uspeli izpeljati tako zahtevnega turnirja," pa je povedal Petovar.

"Turnir, ki dobiva razsežnosti mednarodnega ranga, bo tradicionalen. Glede na zmožnosti igralnih površin ne planiramo povečanja števila ekip, ampak podaljšati igralni čas, saj je tekmovalnost otrok izjemna," pa o načrtih pove pomočnik vodje nogometne šole Dragan Jelić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta