Podelitev priznanj civilne zaščite: Njihov vsakdanjik je trdo delo

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
06.03.2019 18:45

Najvišji predstavniki civilne zaščite so podelili priznanja najbolj požrtvovalnim posameznikom in organizacijam

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejemniki priznanj za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči.
Igor Napast

V Narodnem domu Maribor se je nocoj odvila slovesnost ob dnevu civilne zaščite (CZ). Osrednji govornik je bil poveljnik CZ RS Srečko Šestan, ki je s poveljnico CZ za vzhodno štajersko regijo Ivano Grilanc, njenim namestnikom Rudolfom Golobom in mariborskim županom Sašem Arsenovičem podelil priznanja CZ.
"Vsakdanjik vseh sodelujočih v sistemu varovanja pred naravnimi in drugimi nesrečami ni praznik, je trdo delo, je nepredvidljivo delo, prežeto s skrbmi pa tudi z odsotnostjo od najbližjih. Zato je prav, da se vsaj enkrat letno lahko zahvalimo za njihovo humano delo, za napore, čas in pripravljenost, da bi bilo naše življenje varnejše in zato bolj kvalitetno, torej za odgovorno poslanstvo, ki ga opravljajo," je ob priložnosti povedala Ivana Grilanc in dodala, da je bilo v letu 2018 samo vremenskih neprilik in z njimi povezanih škod, v katerih so morale posredovati različne enote in službe, 1320.
Bronasti znak za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči so prejeli Stanislav Gerečnik, Martin Gobec, Alojz Kocjančič, Ivan Ornik, Primož Osojnik, Milan Šega, Dejan Vodnik, Boštjan Frangež, Aleksander Šilec, Vojo Erakovič in Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.
Srebrni znak, ki se podeljuje med drugim za izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali in premoženja, je šel v roke Kinološkega društva za reševalne pse REPS Maribor, PGD Bistrica ob Dravi in PGD Podova. Plaketo civilne zaščite, ki jo podeljujejo za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju, pa sta prejela Javni zavod Gasilska brigada Maribor in Gasilska zveza Maribor. Prva je gasilska enota širšega pomena, ki opravlja vrsto nalog, letno pa sodeluje pri kar okoli 1100 intervencijah. Gasilska zveza Maribor, ki jo sestavlja 21 prostovoljnih gasilskih društev in dva prostovoljna industrijska društva, prav tako obstaja sedem desetletij in uspešno krmari pri delu ter nalogah, ki jim jih nalaga krovna Gasilska zveza Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta